A Színház című alkotást 2004. december 28-án avatták fel. A több mint két méteres szobrot sokan Hofi-szoborként emlgetik. A Mikroszkóp Színpad elé elhelyezett alkotás Stremeny Géza munkája.
Ez egy zseniális szobor, legalábbis nekem nagyon tetszik, s bár a halál képe is megjelenik bennem, engem mégis mindig mosolyra fakaszt. A Nagymező utcában a Mikroszkóp Színpad bejárata előtti alkotást sokan Hofi Géza szoborként emlegetik, de a hivatalos neve: Színház.
A szobrot 20 évvel ezelőtt, 2004-ben avatták fel a pesti Broadway-n, ahol több színház, valamint éttermek, kávézók, múzeum is működik. A test nélküli köpenyes, kalapos, vigyorgó Halál a tenyerén hordozza a legendás humorista, Hofi Géza fejét, de közben mintha egy vad táncot is lejtenének, együtt forognak. A hosszú lódenkabát alól csak két bakancs kandikál ki, de a kabát alatt nincs test. A test nélküli Hofi egyik lábával egy glóbuszon egyensúlyoz. Érdekes módon a szeánsszal Hofi is elégedett, legalábbis kedélyesen, finoman mosolyog. A halálnak még van egy darab csinos női lába magas sarkú cipőbe bújtatva, ezt se feledjük említeni. Stremeny Géza alkotása egy nem mindennapi, emlékezetes darab. A szobor közelében működik a Komédiás Kávéház is, amely szintén remek a maga nemében.