2019. szeptemberben állították ki ezt a különlegesen furcsa térplasztikai alkotást bővül a Corvin Sétány. Mikus Áron Triptichon, valamint Dual című tükröződő szobrai a Corvin Technology Park irodaház udvarán láthatóak, a Corvin sétány végén.
Mikus Áron kompozícióját a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal művészeknek kiírt közös pályázatán választották ki, 22 pályamű közül. A versenyen a művészeti felsőoktatási intézmény hallgatóitól, illetve diplomásaitól olyan kiemelkedő műalkotás létrehozását várták, amely hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket. A tükörfényes alumínium felületeken szépen csillog a napfény. 180 különálló darabból épülnek fel, amelyeket műhelymunka keretei között, sablonok segítségével hegesztettek össze. Ezekből három különálló elem alakítottak ki, amiket már a Corvin Sétányon illesztenek egymáshoz. Érdekes alkotás, mindenki azt gondol bele, amit akar.
Olvastam róla pozitív meg negatív véleményeket is, a nyolcadik kerület irodanegyedesítésének keretén belül kerülhetett ide, sok éve figyelem ezt a folyamatot, ahogy tűnnek el a régi, regényekből, dokumentumfilmekből, életünkből ismert utcák és házak, és jön helyettük ez a "modern" világvárosi fíling.
Ez a Triptichon pár méterre a Gömböc szobortól, a Corvin sétány vége felé található. Teljesen amorf szerkezet, három ponton támaszkodik a kőre, amúgy meg hullámzik a térben kedvére mindenfelé, és meglehetősen fantáziadúsan tükröződik rajta a világ. Ha van az embernek pár perce erre, akkor körbe kell sétálni, számtalan formát mutat és különféle fényviszonyok mellett más és más hatást kelt. Gondolom, megosztó lehet a sétálók körében.