Így is ismerheted:Plank Antal: Újhegyi sétány miniszobrai
1 értékelés
Az Újhegyi sétány meglepetés szobrai Budapest bemutatkozása
Az Újhegyi sétányon Plank Antal által alkotott miniszobrok találhatók, melyek 2018 decemberében kerültek ki közterületre. A szobrocskák Kőbánya múltját jelképezik. A teljesség igénye nélkül találkozhatunk itt szőlőlevéllel, szőlőfürttel, hordókkal, csákánnyal.
Nem mondom, hogy Plank Antal Kolodko Mihály babérjaira tör, de azért van némi párhuzamosság a gerillaszerű miniszobrászat terén. Plank kicsit más, a szobrai is kicsit mások, az üzenetei nem annyira dörzsöltek, de nem fukarkodnak a szellemesség erejével előállni néha.
Kőbányán, a nagy lakótelepen vagy egy hosszabb sétány, többek között bolttal, óvodával, lehet a parkszerű környezetben andalogni, és ide is kerültek meglepetésszobrok, de ide Plank Antal ültette be őket a kőbe. Ahogy a Széll Kálmán téren is szanaszét megtalálod a kis munkáit. Itt is keresni kell. Szerintem sétáltam egyet, de nem is találtam meg mind, Lehet, hogy egy másik séta is szükséges, hogy mindent felfedezz! Utólag láttam, hogy kihagyhattam ezt-azt. . . sebaj, viszont találtam kukoricát, zöldborsót, szál rózsát, kis törpebejáratot, szőlőt, meg még sok mindent, nem mesélem el mind, menj el, győzz le, találj többet, mint én! Tényleg jó szórakozás, van, ahol a fű jól ránőtt és már keresni kell! Mint hajdanán a húsvétokon a pirostojást.