A Budavári Önkormányzat 2008-ban emlékművet állított a 2006. augusztus 20-i vihar áldozatainak emlékére. Kő Boldizsár szobrászművész alkotása annak a fának a helyére került, amely a viharban több emberre rádőlt. A kettétört fa, a fészkét sirató madárpár és a rájuk magasból tekintő tündérarc egyszerre három dolgot jelképez: magát a tragédiát, a természet legyőzhetetlenségét, valamint az emberi felelősséget.
Bevallom, itt most úgy találtam, hogy ez az "emlékmű" nem méltó ahhoz, amilyen esemény hatására készült. Elég hosszú hivatalos neve van:"A Kettőezerhatodik Évi Augusztus Huszadikai Vihar Áldozatainak Emlékére". Annak a fának a helyén állították fel, amelyik kidőlt akkor, amikor az ünnepi tűzijáték nézőire hirtelen rátört a vihar és a fa kidőlése életeket oltott ki.