Újbuda-központ metróállomás közelében található Kecskeméti Sándor alkotása, a Vizsolyi Biblia-emlékmű. A Vizsolyi Bibliát Károli-bibliaként is szokták emlegetni, hisz Károli Gáspár volt, aki először fordította magyar nyelvre a teljes bibliát. Az Újbudai Önkormányzat a biblia 1590-es kiadásának, 400.
Meg kell, hogy mondjam, hogy sokszor elmentem valamennyire mellette, láttam is, de nem jutott el a tudatomba. Legfeljebb annyi, hogy nahát, ez egy játszótér, aztán tettek bele valami random térplasztikát is, ami más játszótereken is van. És csak soká állt össze nagyon. Szóval, hogy ez a Károli Gáspár tér, ezt tudjuk, ez már közelebb visz.
Igaz, hogy a szoborral szemben van a Bét Salom zsinagóga, vagyis imaterem éppen, ez akkor távolabb visz, mert egy szemet sincs Tóra alakja. . . viszont a tér másik sarkán van egy jelentős környezettel bíró evangélikus templom, ez meg ráutalhat. . . de most eloszlattam minden kétségemet, de, ez egy biblia-emlékmű, csak közelebb kell menni hozzá és alaposan megvizsgálni, rá van írva. És ez is egy bibliafelfogás.