Kihagyhatatlan 2024. október 26.kollégákkal járt itt
Az V. kerületi József Nádor tér évekig tartó felújítása után egy olyan csodálatos, igényesen megtervezett park jött létre, amely a világ bármely nagyvárosának méltó dísze lehet, így Budapestnek is. A parkba két szép díszkút is került 2019-ben.
A hazai több évszázados hagyományokkal rendelkező porcelángyártás egyik ikonikus helyszíne a pécsi Zsolnay Gyár, így az egyik díszkút Zsolnay Porcelánból készült (a másik a Herendi). Ennek a kútnak az eredetije Erdélyben, Herkulesfürdőn található (ma Románia) Olvashatjuk a részletes leírásban, hogy a porcelán csobogóból fentről lefelé vízköpőkön keresztül csorog le a víz a középen elhelyezkedő kisebb medencékbe, melyekből tovább folyik az alsó nagyobb gyűjtőmedencébe. Teljes magassága 4,25 m. A vízköpők halak, a kút alsó részén vízi madarak domborművei vannak. Tényleg nagyon szép hely, bármely évszakban érdemes ide eljönni, megpihenni.