Budavári Evangélikus Templom Budapest

városi Templom közül
Kategória
Templom

Budavári Evangélikus Templom Budapest bemutatkozása

A Budavári Evangélikus Templom 1895-ben épült eklektikus-neobarokk stílusban, Kallina Mór tervezésében. 1945-ben bombatalálat érte, amikor a homlokzat kivételével szinte az egész templom  megsemmisült. Az újjáépítés terveit Friedrich Loránd és ifj. Bretz Gyula készítette és az elkészült templomot 1948.

1 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Téli feltöltődés
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa - Napi ár all inclusive ellátással
Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
73.800 Ft / 2 fő / éjtől all inclusive ellátással

Budavári Evangélikus Templom Budapest vélemények

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 268 városban járt márFelfedező - 3651 helyen első értékelőNépszerű író - 2498 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 103331 feltöltött kép
Érdekes 2025. január 27.egyedül járt itt
Szintén egy olyan templom, ami eseményszámba megy, ha nyitva találjuk, így ha sikerül egy ilyen szerencsés alkalmat kifogni, akkor mindenképpen érdemes szerintem benézni. Vasárnap az istentisztelet után már kivonult a gyülekezet, páran még beszélgettek a kapu előtt, én meg gyorsan bekukkantottam.