Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség Budapest
Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség Budapest
1 értékelés
Kívülről nem nagyon látszik semmi, csak egy tábla a kapu mellett, ha figyelsz. Meg, ha egyáltalán érdekel. Én figyeltem és érdekelt is. Neten megnéztem, hát, csütörtökönként van nyílt nap, délután meg lehet látogatni a helyet laikusoknak, idegeneknek is. El is mentem. És valóban, a háztömb belsejében él egy buddhista templom, azaz egy szentély.
Szélparipák is lobognának, ha nem lenne mélyen, szélvédett helyen. Sok érdekes meglepetést tartogat a város, a házak izgalmas helyeket rejtegetnek, takarnak el, ez is közéjük tartozik. Van bizonyos spirituális érdeklődésem mindenféle vallás iránt, a buddhisták meg még ráadásul szimpatikusak is, szerethető, békés tanaik vannak, nem irányulnak mások ellen. Egy laza órás beszélgetés teázás közben Koppány Lámával, a lelki vezetővel. Jó volt ez is. A világról, a buddhizmusról, a céljairól általában. azután részt vettem a lelki gyakorlaton, bizonyos dolgokat megtanultam a helyi viselkedési szabályokról is. Jól is esett. Azt képzelem, hogy máskor is visszajövök.