Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda Budapest
Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda Budapest
3,8
4 értékelés
Kedvezményes árú kuponnal látogattam el a szezon előtti Dagályba. Csak a nyári változatot ismertem, évtizedekig ez volt számunkra „a strand”, a városon belül csak ritkán mentünk más fürdőhelyre. A szépen felújított, modernizált épület tiszta, áttekinthető, az öltözőszekrényekben a hűvös idő miatt szükséges több ruha, dzseki is elfér.
A személyzet kedves és előzékeny, ha tájékoztatásra szorul valaki, rögtön talál segítséget. A tavaszi időpontból adódóan elsősorban a külön épületben helyet kapott wellness részleg tesztelhető. Jakuzzi, infraszauna, sószoba, a tepidáriumban pedig olyan kényelmes fekvőhelyek, hogy majdnem elaludtam. A fedett részből egy kültéri termálmedencébe is át lehet menni. Igen kellemes nyakig a meleg vízben üldögélni a szabadban, a langyos napsütésben. Nagyon jól éreztem magam, a hely végtelen nyugalmat árasztott. A nyári strand hangulata nyilván egészen más.
Végre ujra megnyitott a Dagály fürdö termal része. Nagyon vártunk erre, mert a legközelebbi termálfürdö nekünk, nem olyan felkapott, mint a külföldiek által legtöbbször látogatott fürdök. Az átépités nagyon ráfért a helyre, mert a korábbi állapot az én gyerekkori emlékeimet érintetlenül idézte.
A felújitás egy modern, napi igényeknek megfelelö helyet hozott létre. Az alkalmazottak kedvesek, elözékenyek, segitökészek. Pozitivum, hogy sokkal több szekrény kapott helyet, az interiör áttekinthetöbb lett. Egyetlen negativum, hogy a zuhanyozókban nincsenek fogasok felszerelve,itt a padóra lehet csak letenni a táskát, törölközöket. Remélhetöleg hamarosan potolják a mulasztást)
Kerestünk egy úszásra alklamas helyet párommal és így esett a választásunk a Dagályra. Fő szempont a megközelíthetőség és a medence mérete volt. Ez a kettő meg is felelt minden elvárásunknak és a környzet is nagyon kellemes, közel a Duna, szép kilátás. Sajnos a fürdő belső állapota már eléggé lelombozott minket.
Az öltöző, a kabinok, a lelakott, rosszul zárható szekrények, a rossz tusolók, a medencék tisztasága. Ezzel nem is lett volna nagy gond, de ami felháborított, hogy bár van bankkártyás fizetési lehetőség, legalábbis kiírás szerint, készpénz nélkül nem szabad ide jönni. Sajnos mi nem így készültünk. . . A karóráért előre le kell adni 800Ft-ot, mert ha túlléped az időkotlátot, akkor ezt nem kapod vissza (2órás úszijegyet vettünk volna). Kedves, hogy előre ezt feltételezik mindenkiről, illetve az is, hogy bár búcsúzóul bedobom a karórát, azt vissza is kapom, de állhatok újra sorba a pénztárnál. "Okos" volt a rendszer kitalálója. . . Köszönöm, hogy kifizethettem a parkolást, végigautózhattam a várost és végül a nyári melegben nem tudtam fél órát úszni. . .
A fürdő nagyon szép környezetben található. Látogatásunk időpontjában már a felújítási munkálatok zajlottak. Sajnos ez egy kicsit zavart bennünket, mert így nem tudtuk zavartalanul igénybe venni a teljes területet. A felújításról nem volt tudomásom, melyről a pénztárnál sem tájékoztattak. Csalódott voltam, mivel a kedvenc medencém sem üzemelt.
Még egy kis érdekesség, hogy a jegy árai viszont nem csökkentek. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, bár a medencék azért lehetnének egy kicsit tisztábbak. Remélem idén már elkészülnek a munkálatokkal.