Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- & Strandfürdő Budapest
Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- & Strandfürdő Budapest
2 értékelés
Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- & Strandfürdő Budapest bemutatkozása
A Duna partján Budapest egyetlen jódos-brómos vízű gyógyfürdőjét, a Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdőt találjuk. A fürdő gyógyvize a Gellért fürdőéhez hasonlóan mozgásszervi panaszokra, egyéb megbetegedések esetén is ajánlott. A Budapesten egyedülálló típusú jódot, konyhasót és brómot jelentős mennyiségben tartalmazó hévízű kútra az 1900-as évek elején találtak rá.
A gyógyvize mellett a fürdő másik különlegességét a török stílusú kupolás épülete és a benne található nyolcszögletű oktogon medence adja. Minden korosztály számára garantált kikapcsolódást ígér 34-36°C-os élménymedence, ahonnan kiúszási lehetőség is van a kültéri strandra. A fedett, 25 méteres úszómedence, ami 26-28°C-os, télen-nyáron használható. A gyermekmedence élményelemekkel tarkított, de igény esetény gyermekjátékokat is tudtok bérelni. A hőfoka 30-32°C, higiéniai okokból viszont felnőttek nem tartózkodhatnak a medencében. A kültéri, 36-38°C úgynevezett "brüggölő" ülőmedencében exkluzív környezetben relaxálhattok, de fürdőzés közben akár sakkozhattok is. A gyógymedencék közül a jódos-sós víz 36-38°C-os, míg a termálmedence 38-40°C-os. Orvosi rendelvényre itt is ejtőzhettek a 34-35°C-os súlyfürdőben.
2019 évvégén voltunk. Szépen felújított kis méretű fürdő, ünnepi időszakban bejutni sem könnyű. Tiszta, korszerű, télen is ki lehet jutni a külső részekbe. Az baráti budapesti viszonylatban olcsó. Télen a benti részen a pihenő ágyak hamar elfogynak lepakolni nehézkes nincs igazán hova. A fürdő területén nincs készpénz forgalom!
2019. augusztus 16-án látogattam el első alkalommal a fürdőbe. A felújítás után, idén átadott fürdő épülete modern, praktikus, tetszetős kivitelezésben áll a fürdővendégek rendelkezésére. Külön medencével a gyermekek részére. Elnyerte tetszésemet a szabadba kiúszó élménymedence. Nagyon jó a szauna részleg is.
Több pihenő ággyal ellátva. Engem nyomasztott a fekete falfelület, és mennyezet. (Kellemesebb, nyugtatóbb hatást lehetne elérni zöldre festett falfelülettel! )Kellemes érzést nyújt a gyógyvizes medencékben tartózkodás is. A személyzet udvarias, segítőkész. A korszerű felújítás része lehetett volna a beépített centrifuga, amellyel más fürdőhelyek rendelkeznek!