2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. május 23.Ajánlom a helyet másoknak is!
Nehéz újat mondani róla, hiszen mindenki ismeri. Városligetben, a főváros zöld szívében, romantikus épületcsoport. Benne a Mezőgazdasági Múzeum, a jáki templom mása kápolna, Anonymus szobra. A vár egyik sarkalatában Lugosi Béla, azaz Dracula gróf mellszobra. Legutóbb márciusban jártam itt, amikor az újonnan megnyitott Magyar Zene Házát néztem meg, de nagyon közel van egymáshoz a két épület, egy kis gyalogos hídon kell átkelni. Nagyon nyugis volt, reggel jöttem, még nem nyitott ki a múzeum sem.
Előtte sokkal nyüzsgőbb eseményen vettem részt, mégpedig ázsiai ételek fesztiválján, na, akkor elég nagy volt a pörgés és jóféle ételeket is lehetett kóstolni. Ekkor voltam fenn a bejárati kapu tornyában is.
A Vajdahunyad várába minden ismerőst elhozok, ha belefér az időnkbe. Voltunk itt a kárpátaljai rokonokkal, a francia barátommal, aki nagy rajongója a magyar képzőművészetnek és fotográfiának, és persze a gyerekekkel is többször jártunk itt ilyen-olyan programokon vagy csak "levegőzni".
Most a régi fotókat éppen nem találom, valószínűleg a régi winchesteren vannak elmentve, ha előkerül, pótolom a feltöltést. De ara is van esély, hogy megyek újra, és lövök pár újabb fotót.
Vajdahunyad Vára további értékelései
2021.12.23egyedül
![]()
Nahát, ez is itt volt és senki nem szólt róla. Pedig micsoda nevezetesség! Nincs rá számom, hogy hányszor jártam itt, de elég, ha azt mondom, hogy a Liget mellett laktam, a Liget túlsó felére jártam iskolába, 4 évig az egyik idenyíló mellékutcában dolgoztam, majd 18 évig a Liget sarkánál, szóval,...
Hunguest Hotel Helios Hévíz
105.570 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással