1. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Bujáki falkép Buják bemutatkozása
A bujáki Szent Márton templom közelében találjuk meg a Bujáki falképet.
Kihagyhatatlan 2023. augusztus 2.a párjával járt itt
Kétségtelen, hogy ez a falra festett kép, ami szerintem Buják legjobb látnivalója, kenterbe veri a Hősök terén vagy templomkertben szanaszét pakolt szobrokat, szerintem ezt a bujákiak is érzik, ezért tették a nagy BUJÁK feliratot ez elé a festmény elé. Egyébként a zavaros templomkerttől kb.
50 méter távolságban van, tehát nem igazán a Hősök terén, inkább az onnan lefutó szűk kis utcácskában, az Eszterházy Közösségi Tér bejárata előtt. Nem érdemes kihagyni. A lányok a képen talán körmenetre mennek, ilyen szépen kiöltözve nem mennek mindig misére, a tájra jellemző ruhákban, színekben pompáznak, mögöttük meg háttérnek nem a falu, hanem a táj pompázik színkontrasztot adva a saját színeivel, a kettő meg meg szépen illeszkedik egymásba, kiegészíti egymást. Aprólékosan, nagy gonddal felfestett remekmű. Valahogy nekem ide ez pont egy telitalálat.