4. helyezett
városi Vár közül
Kategória
Vár

Bujáki várrom Buják bemutatkozása

A településtől északra, a 310 méter magas Sár-hegyen található a bujáki vár romja. A vár központi eleme, az öregtorony a tatárjárás után épülhetett, azonban először 1303-ban említik oklevélben. Évtizedek alatt a várat többször ostromolták és különböző családok birtokába került.

1 vendég értékelése alapján

Érdekes
100%
Kihagyható
Időpazarlás
Érdekes

1 vélemény
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák - Szilveszter
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!

Bujáki várrom Buják vélemények

Rubin fokozatú értékelőOrszágjáró - 78 városban járt márFelfedező - 12 helyen első értékelőNépszerű író - 32 hasznos szavazat8 évnyi aktív tagság
Érdekes 2024. május 26.családjával járt itt
Szívem szerint nem ajánlanám a helyet önző okokból: annyira jó volt az a csend és nyugalom, ami árad a helyből, ami elveszne, ha többen jönnének fel. A másik, ami miatt megfontolandó, hogy felmenjenek: nincsenek védőkorlátok, nincs a növényzet lekaszálva, tényleg figyelni kell, hova lépünk. Másrészről pedig kellenek az ilyen eldugott, nyugodt helyek.
Bujáki várrom Buják - Egyéb