Kirándulásunk alkalmával betértünk ide is. Az étlapok mostanában sajnos kicsit le lettek butítva mostanában,szinte mindenhol ami ugye érthető. Nem csalódtunk, házias ízek, kiváló leves, nagy adagok, aranyos, gyors kiszolgálás. Kevesen voltak,-igaz hétköznap volt-, nem kell részleteznem hogy miért. Ajánlom mindenkinek az éttermet! Ha tehetjük visszatérünk!
2019. 04. 12-én tértünk be az étterembe,sok jót hallottunk róla a fürdőben a többi vendégtől. Őszintén megvallva nem csalódtunk. Erőlevest rendeltem Krúdy módra. A levest kis bográcsban hozták,és tele volt zöldséggel,tésztával volt benne hús és amit máshol nem tapasztaltam még velős csont is.
Ráadásul két tányérra való mennyiség volt az egy adag. Meglepően finom volt,szinte sajnáltam hogy elfogyott. Ekkor érkezett a Bőségtál két személyre. Az is meglepetéssel szolgált,ugyanis a finomságok mellé rögtön tálaltak savanyúságot is. Hozzá járt,nem kellett külön rendelni! Mivel desszertezni is akartunk,majdnem az egészet elcsomagoltattuk,ami szintén meglepett,hogy a húst és a köretet külön csomagolták,nem ázott el estére a sültkrumpli a szószos hústól! A párom brownit kért,én somlóit,és nagyon meg voltunk elégedve a süteményekkel is. Ennyi étel után sem kellett kölcsönt felvenni,mivel az egész számla kijött 9100 forintból. Tekintve,hogy egy ebéd és egy vacsora is kijött a mennyiségből két személynek,elég barátságos az ár. Legközelebb is betérünk ide,bár van a településen több kedvenc helyünk,de biztos hogy ezentúl ez is közéjük tartozik.
Zenés helyet kerestünk este Bükfürdőn, ezt ajánlotta a szállodánk recepciósa. Kár volt. A zene - már ha szólt - szintetizátor volt, és elég gyenge. A pincér jópofizott egy asztallal, nagy nehezen odajött hozzánk. Kimért bort kértünk, vöröset, egy idő után ki is hozta, de olyan meleg volt, langyos, kb 25 fokos.
Mikor reklamáltunk, kiokított, hogy a vörösbort szobahőmérsékleten kell felszolgálni. Mondtuk, hogy ez nem szoba, hanem egy meleg konyha hőmérséklete, de lerázott.
Péntek este megfáradva tértünk be egy ismerősünk ajánlására az étterembe,rendesek voltak,mivel foglalásunk nem volt, azért kaptunk asztalt,de rengeteget kellett várni már arra is,hogy a pincér felvegye a rendelést. Ha jól emlékszem 4 pincér pörgött, szerintem 30 főnél több nem volt, és így is rengeteget kellett várnunk.
Az ételek aztán gyorsan érkeztek,gyanúsan gyorsan. Rutinból tudom,hogy ez csak az előre elkészített és felmelegített étellel lehet megcsinálni. A húsleves nagyon íztelen volt,a cérnametélt szörnyű,és borzongva vettük tudomásuk,hogy még mindig van étterem,ahol kávéscsészében szolgálják ki a vendéget. Ja és igen,ne felejtsük el az evőeszközöket,melyek kritikán aluliak,borzalmasak,gondolkodtam,hogy kérjek-e másik evőeszközt, de mindenki ezzel evett,nem balhéztam. A rántott hús,az ugye rántott hús mindenhol,finom volt, a saláta nagyon jóízű,de összességében nem hagyott bennünk nyomot,max. annyiban,hogy újra ide nem megyünk. Kóstoljátok meg,hátha nektek ízlik,nekünk nem jött be.
Az apartmanhoz közel volt ahol megszalltunk, nagyon szep hely tenyleg gyönyörü fa butorzattal, nagyon szep a terasz is, csak sajnos meg nem lehetett kint ülni. Setaltunk a parommal es hangulatos zene szürödött ki, igy hat bementünk. Kedves pincerek fogadtak bennünket, igaz nem vacsoraztunk mert mar tul voltunk rajta, hangulatos szamokat jatszott a zenesz, es meg tancoltunk is.
A fürdő közelében levő tiszta, kellemes, hangulatos hely élőzenével. A faragott tömör fa asztalok és székek az otthonosság, melegség érzetét sugározzák. Az ételek ízletesek voltak, az adagok nagyok. A pincérek és az árak is barátságosak. A kiszolgálás gyors. Összességében jól éreztük magunkat, másoknak is ajánljuk. Bükfürdőn járva a vendéglőt nem érdemes kihagyni.
Már többször voltunk az étteremben és mindig az összes rendelt étel kitűnő volt. A párommal elmentünk "liba-kacsa" kajára emlékeztünk tavaly is isteni finom volt. Hát az idén ez nem jött össze teljesen. A sült kacsa szeletek kissé "angolosra" sikerültek, de a választott étel íze összességében jó volt !
A Gundel palacsinta csoki öntete nagyon híg volt ezáltal elázott a palacsinta. Ennek ellenére el fogunk menni még ide, de ha akkor is "baki" lesz , váltunk, mert Bükfürdőn nagyon sok kitűnő étterem található !