A Délibáb street food nevű, Cegléd központjában működő egységben megfordultam már egy ízben három éve. Akkor sem volt rossz élmény, viszont már akkor is zavart a rádi. Sajnos erről a szokásukról nem tettek le, most is rátukmálják a rádió szonorikus zavarkeltését a vendégekre.
Nézegettem az étlapot, hogy mit ennék szívesen előétel gyanánt, mert ebédre ki volt nézve a Monaco. A választék éttermi, a burgereken, tapasokon kívül tartanak többek között pasta-kat, marhasteaket, sült csirkemellet, chili con carne-t, fish and chipszet, mézes mustáros lazacot s még sorolhatnám. Szóval jól lehet itt lakni simán. Végül a padlizsánkrém és a fokhagymás petrezselymes vajas garnéla közül az utóbbi mellett döntöttem, ami nem volt rossz. Nagyipari toastkenyeret adtak hozzá. 1845 forint volt a számla, 2000-ből kértem vissza, az addig normálisan kommunikáló kislány nem mondta, hogy köszönöm. Jobb helyeken akkor is köszönömöt mondanak a vendégnek, ha annyit fizet, amennyit a számlán ír. De attól még megadom a helynek a 4 pontot.
1-2 éve megnyitott street food ételeket kínáló bisztró és kávézó a Szabadság téren. A téren egyre több vendéglátó egység nyílt az elmúlt években, ez mindenképpen az igényesek, színvonalasak közé tartozik. Elég sok ülőhelyük van benn, galériaszinttel, kint pedig kis terasz.
Kínálnak hideg és meleg szendvicseket, hamburgereket, tésztákat, salátákat és mindig van valami napi ajánlat is. Jó hangulatú, barátságos hely, ahol szívesen időzik az ember, viszont sietősöknek nem ajánlom, mert a kiszolgálás és a konyha is eléggé lassú. Elég népszerűnek tűnt, sokan megfordultak itt hétköznap délelőtt, még ebédidő előtt is. Egy paradicsomos-bazsalikomos-fokhagymás bruschettát választottam (950 Ft), alapvetően nem volt rossz, de a fokhagymát ilyen nagy darabokban durva volt rátenni a kenyérre, a kenyér pedig olcsó szeletelt toast volt. Perté kávét főznek, a karamellás latte 620 Ft volt, kellemes, csakúgy mint a citromos tea (320 Ft).
Kávét akartunk inni délutáni séta közben, így hát a Kávézó feliratra ugrott a túloldalról a szemünk. Közelebb érve láttuk, hogy nem sokan kávéznak, inkább falatoznak a teraszon, melegszendvics, hamburger, tészta volt a legtöbb vendég előtt. A belső térben ültünk le, a helyiség tágas és szépen berendezett.
Nagy volt a sürgés-forgás, úgy tűnt, a hely igen népszerű. A pincérek leginkább a teraszra hordták az ételt-italt. A vendégek élvezték a hirtelen jött nyarat, mi meg a csöndet és nyugalmat odabent. :) Perté kávét főznek, finomat. A kiszolgálás gyors és kedves.
Hangulatos, fiatalos étterem, ahol a street food és a klasszikus ételek találkoznak. Nagyon finom az Amerikai burger, a coleslaw saláta szuper! Több ételt is volt szerencsém megkóstolni már, eddig nem ért még csalódás sosem. A személyzet kedves, mosolygós, figyelmes.
Vannak szeparált asztalok is (kényelmes "kanapés" résszel) illetve egy fenti galériás rész is, így aki üzleti ebédre, családi ünneplésre vagy romantikus ebédre érkezik, mind talál magának csendes külön helyet. Ezen kívül terasz is van. Desszertet még nem kóstoltunk, mert mindig tele ettük magunkat és már nem jutott hely az édességnek, de csinos kis sütemények vannak a pultban, érdemes megnézni a bejáratnál! :)
Ma egy csodaszép tavaszi napon volt szerencsém ellátogatni ide. (Eredetileg csak a közeli moziba készültem. ) A Délibáb teraszáról Cegléd legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Ugyanis a város főterén (Kossuth tér) található étterem teraszáról Közép-Európa egyik legnagyobb, szinte székesegyház formátumú Nagytemplomának főoldalára nézhetünk.
Már csak ezért is érdemes ide beülni, ill. kiülni. Ráadásul volt még annyi időm, hogy az étlapról egy olasz tésztát kipróbáljak: rikottával és parajjal töltött raviolit választottam, finom petrezselymes, vajas mártással. Még "szemeztem" a csábító sütikkel is, de sütizni már nem volt időm. Kiszolgálás, árak korrektek. Tisztaság kifogástalan (még a mosdó is). El kell jönni ide még egyszer a párommal is!
A Délibáb kávézó Cegléd központjában, a Szabadság téren működik. Azzal ültem be, hogy eszem valami jó reggelit, így is lett. Több dolog is csábított, végül egy Croque Monsieur mellett döntöttem, ami 850 ft-ba került, korrektül volt elkészítve. Elég sok időbe tellett, míg megkaptam, de lehet, hogy ez csak szubjektív megélés volt, mivel már nagyon indultam volna tovább.
Az evőeszköz műanyag kosár-utánzatban érkezett, de azért nem nézett ki rosszul. Persze jobb lenne egy olyan „szerkezet”, mely az, ami. Kínálnak alkoholos italokat is, Staropramen korsója 590 ft, pohár 355, van Belle Vue meggysörük is, 2,5 dl 480 ft, ez elég húzós, 960-ra jön ki a korsó. Értékeltük, hogy a helybéli Kökény Benő borait kínálják. A borászatot volt szerencsém meglátogatni, nagyon korrekt alföldi pincészet. A mosdó patyolat-tiszta, illatos. Kár, hogy rádió szól valami jól megválasztott zene helyett. Összességében jó hely ez, nem lenne ellenemre mást is kóstolni itt.