Ceglédről a vasútállomás felé, hazafelé tartva itt ittam meg az utolsó kávét a hazaút előtt. Helyileg a belvárostól mér kiesik ez a környék, a Köztársaság utcai sportpálya mellett található modern kávézó. Ha jól vettem le, akkor itt az épületben szállást is biztosítanak a vendég sportolók részére.
Julius Meinl kávét főznek, helyben készített szendvicseket kínálnak. Itt drágább volt a kávé, mint a belvárosban. Csokis és vaníliás fánkot, valamint csokis muffint lehet kapni, ha valaki édességre vágyik (bolti minőség, az a fajta, amit a mirelitből lehet felengedni 2 óra alatt). A beltér letisztultan elegáns, fehér-sötétbarna-drapp színharmóniák, kicsit Ikeás hangulatú, nekem kifejezetten tetszett. A sörkínálat kommersz: Dreher, HB. A Kemenczés Borház mátrai borait kínálják. Van egy kis kiülős terasz is, ami a hátsó kertre néz. Tiszta, kulturált mosdó a folyosón.