"Véletlenül jutottunk el hozzátok. Szállást kerestünk rövidke szabadságunkhoz - legyen víz, de ne a Balaton, legyenek hegyek, de legyen a gyerekeknek is tér. Először a blogotokon akadt meg férjem szeme - Nézd már, ez tök jópofa. Olvasgattuk - néztük. Kerestük a szállásokat - nagy nehezen sikerült találni szabad szállást az Öreg Masinában.
Végül jobb volt mint amire számítottunk - sokkal jobb. Egy falu ami olyan mint ahogy hirdeti magát. Egy falu ahol csend van, nyugalom, barátságos emberek - mert nem turistának néznek ha bemegyek a boltba, és bárki segít ha éppen a kilátóhoz vezető utat keresem. Mert a kapu nyitva lehet, nem kell zárni (ez nagy szó egy városinak). Mert Piroska néni aranyos és finomak a lekvárjai. Mert fejlődik, de nem giccsesen, megmarad valami egyszerű bája a falunak. Most már - immár harmadik éve - szinte hazajárunk nyáron. Ez az első ami eszünkbe jut ha pihenésről van szó. Barátoknak, ismerősöknek beszélünk róla. Idén talán kettesben is eljutunk a férjemmel - irány a Pálinkamustra volt a felkiáltás! Remélem ilyen marad. Ha nem kötne a fővároshoz minket a munka - ideköltöznénk. Nézegettünk eladó házakat - álmodoztunk. Két gyerekkel ideális - csakhát az a fránya munka. Talán a lottó vagy majd ha nyugdíjasok leszünk. . . Addig pedig minden évben legalább egyszer. . . . "