A Royal Panzió étkezési kuponjával étkeztünk itt, így nem volt időhöz kötött a félpanzió elfogyasztása és nem kellett a fürdőt sem elhagyni. A választék 15-féle főétel, amihez vagy kis adag levest vagy desszertet lehetett választani, ami úgy gondolom mindenki igényét kielégítheti.
A panzió „jóvoltából” étkeztünk itt, mert egyébkén eszembe nem jutott volna, hogy a strand önkiszolgálójában álldogáljak sorba, ebédre vagy vacsorára várva, izzadtan és olajszagban… Végül is viszont, annak ellenére, hogy a panzió, vagy a nemzetközi és jó nevű szállásfoglaló jelezhette volna előre, hogy a szállástól legalább félkilométernyit kell gyalogolni, nem volt kellemetlen.
Sőt, kifejezetten előnyösnek tartom, ha valaki egész nap a strandon „dagonyázik”, mert így nem csak „helyben” van, de még választhat étkezési időpontot dél és este 7 óra között. Mivel nem volt még igazán szezon, az a bizonyos sorbaállás is maximum 10 percet vett igénybe, az ételosztó kedvesen és barátságosabb ismételgette percenként, hogy mikből lehet választani, és hatalmas adagokkal tért vissza a konyhából. A választékban egész minimális volt a különbség: ugyanaz a kicsit száraz sertéshús, más – más rátéttel. Volt ugyan birkapaprikás is, de nem volt hozzá bátorságom. A sült kacsacomb viszont egész jó volt. A köretek kevésbé , és a savanyúság illetve az újramelegített palacsinták is épp hogy elérték az ilyen helyen elvárható színvonalat.
2017. februárban 3 alkalommal étkeztünk az étteremben barátnőmmel. A panzió, ahol laktunk, ide adta az ebéd, vagy vacsorajegyet. 15 féle ételből lehetett választani. Az ételek nagyon finomak, a mennyiség pedig irtózatosan nagy volt. Második és a harmadik alkalommal már csak fél adagot kértünk, az is bővel elég volt.
Az étlapon átlagos rántott ételek és sült húsok (pl tarja) található egy-két extrább étel mellett, mint pl. a birkapörkölt. Hús és köret ára együttesen elég sok szerintem. Mi félpanzió esti étkezését vettük itt igénybe, a félpanziós étlapról a kacsacombot vagy a birkapörköltet javaslom. Kiadósságban pedig a milánói borda a jó választás.
Semmi különös, ehető strandételek. A palacsinta viszont nagyon kiszáradt állapotban került a tányérunkra sajnos. Tisztaságról nem lehet beszélni, különösen a padló tekintetében.
Nagyon kedves, rugalmas a személyzet, tiszta és tágas az étterem, sajnos az étel nem ízlett. Utoljára a menzán ettem hasonló ételeket. A félpanziónk része volt az étteremben való fogyasztásunk. 15 "féle" ételből lehetett választani, ami majdnem mind ugyanaz volt.
Átlagosnál kicsit jobb strandétterem, mert szerencsére elég nagy választékban van frissensült. Sőt, a cserkei borzaska nagyon jó választás volt, bőséges adagokkal, és gyorsan készült. Vegákranem igazán gondolnak, mert a klasszikus rántott sajt-karfiol-gombán kívül számukra csak a sültkrumpli marad.
Egy szombati fürdőzés után tértünk be vacsorázni,de csalódnunk kellett. Lehet, hogy este 7 óra után, már nem olyan friss minden mint délután, de nekünk ez volt a főétkezésünk. A marhapörköltet úgy túl mikrózták- szerintem- hogy a szaft a tetején száraz kérget képezett, a tányér szélére pedig ráégett.
A rántott pulykaszeletet a görög salátával együtt mikrózták, én az uborkát, és a fetát nem szeretem melegen. A svédasztalos reggeli viszont bőséges volt és a tojásrántotta finom, a kenyerek frissek voltak.
A szomszédos apartmanban szálltunk meg. Ott kaptunk egy reggelire érvényes kupont. Átérve meglepődtünk. Tényleg széles választékkal várták a vendégeket, ha valami elfogyott gyorsan pótolták. Ami nekem nagy pozitívum, hogy volt fehér és barna magvas kenyér is. Innivalóból is széles választék: tea, tejeskávé, tej, 2 féle szűrt és rostos üdítő.
Ha Cserkeszőlőn járok mindig itt szoktam étkezni. Ide szól ugyanis a panzióban rendelhető félpanziós ellátás. Kicsit retrós hangulatú, a régi üzemi étkezdékre emlékeztető hely, de a jobbik fajtából. Tisztaság, kedve és gyors kiszolgálás, nagy választék finom, jóízű ételek, és bőséges adagok jellemzik.
A félpanziós menüknél például 15 különböző fajtából lehet válogatni. Én már szinte valamennyit kipróbáltam, és egyikben sem csalódtam. Jó étvágyúaknak külön ajánlom a milánói sertésbordát! :-) Nagyon kényelmes, hogy mivel a fürdő területén található az étterem, így akár fürdőruhában is be lehet ülni, ha megéhezik az ember. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Először jártunk Cserkeszőlőn a gyógyfürdőben,és mivel megéheztünk,átmentünk az étterembe. Nagy tömeg fogadott minket,de nagyon gyors volt a kiszolgálás. Nagyon sokféle ételből lehetett választani,és viszonylag olcsón. Mindannyiunknak nagyon ízlett a választott étel,én például még ílyen finom gyümölcslevest nem ettem máshol.