Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Alföldi Túristák Csobánkán,a Macska-barlangnál

Macska-barlang CsobánkaMacska-barlang Csobánka a térképen

Érdekes 2023. decemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2024. június 26.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Erdei séta barlangi kalandokkal Advent 2. Vasárnapján.
Az idő nagyon kegyes volt ma hozzánk.Ezúttal a Macska-barlangot néztük meg együtt. Nagyon érdekes és izgalmas volt a felszín alatt szabadon mászkálni.
Megcsodáltunk egykor eleven cseppkő óriást és kisebb társait, láthattunk borsó formájúakat is. Lenyűgöző volt a Lóczy-terem, a kisebb járatok és egy olyan termecske, ahova Zoli barátom ösztönzésére másztam le némi függőleges falat leküzdve. Lent, a mélyben denevérbarátok aludták az igazak téli álmát.
Hogy még jobban átadjuk magunkat az élménynek: lekapcsoltuk az összes fejlámpát és élveztük a tökéletes sötétséget, ahol a szem megszűnik érzékelni és kihegyeződik a csend. Nincsenek ünnepi fények, itt természetes minden.Kifelé örömmel vettem észre, hogy a holt cseppköveken túl igenis van élet, jelenleg is van cseppkőképződés a barlangban. Szemfüles leskelődők előnyben.
A gyerekek bátran mozogtak a barlangban, ők is élvezték ezt a föld alatti csodavilágot. Igazi fiús kihívás volt.
Az erdő szokásos őszi képét mutatta: fakuló fények, színes gombák, harmatcseppes tölgylevelek, pihepuha mohaszőnyeg, homályba vesző lankás hegyvonulatok. A végén nem maradt más dolgunk, csak élvezni a gyönyörű kilátást.
Advent 2. Vasárnapját rendhagyó módon egy félhomályos-sötét barlangban töltöttük. Ezért itthon meggyújtottuk Advent 2. fényét: a reményt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (35)
Macska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - EgyébMacska-barlang Csobánka - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Klebelsberg Kastély Budapest - Napi árak reggelivel
Klebelsberg Kastély Budapest
34.110 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hotel Bellevue Esztergom - Dunai Élmény
Hotel Bellevue Esztergom
69.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom
52.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval