A 2015-ben megújult Csongrádi Gyógyfürdő & Uszoda egy 420 négyzetméteres élménymedencével és új gyógyászati részleggel várja a fürdeni, strandolni, gyógyulni vágyókat. Az új fedett részen a 3 medence közül 2 egész évben gyógyvízzel üzemel. Kültéren található egy 50 m-es úszómedence illetve egy gyermekpancsoló.
Finn szauna, infraszauna, sószoba, szolárium és aromakabin színesíti a fürdő kínálatát. A gyógyászati részlegen komplett fizioterápiás kezelést vehetünk igénybe. A kisebbek számára többféle szabadidő eltöltési lehetőség is kínálkozik: lengőteke, anakonda csúszda, játszótér valamint egy játszóház.
Csongrád fizetős strandja élménymedencével, gyerekmedencével, tanmedencével, uszómedencével és két termálvizes medencével. A vízhőfok rendben van, nem fáztam benne. Az élményelemek egy kicsit keveset mentek, de van leülő a medencében, ami nyugdíjasoknak nagy előny. Van büfé, ahol ugyan ebédelni nem lehet, de melegszendvicset enni, kávézni igen.
Egyetlen problémám volt, a belépőjegy árának "összerakása". Külön van belépő, külön öltözőszekrény ár, külön nyugágy ár. Még jó, hogy a csúszdáért és a WC használatért nem kellett fizetni. Viszont nyáron kevesen vannak itt, mindenki lemegy a szabadstranra a Tiszára. Télen viszont szerintem ráfizetéses az intézmény, még akkor is ha 22 óráig van nyitva hétvégén. Ugyanis az élménymedence a rövid benti belépő után csakis kint használható. Akkor viszont már a 32 fok hidegnek számít.