Tegnap este vacsorázni voltunk a Csárdában. A kiszolgálás és az étel rendben volt. A jó hangulathoz a pincérek kedvessége nagyban hozzájárult. Köszönjük szépen!
"Sajnos" az ételekről nem tudok nyilatkozni, bár eltöltöttünk 2 órát az 'étteremben" . 20 perc után rendeltünk, 1óra 40 perc után érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy már sül a hús. Miután láttuk, hogy a jóval utánnunk jövők már jóllaktak,jeleztem , a pincérek, hogy távozunk,szó nélkül tudomásul vette. Ilyen "vendéglátással" soha nem találkoztam. Remélem nem is fogok
A felszolgáló sokára jött az asztalhoz,a marhapörkölt fagyasztott volt és nem is melegiteték meg rendesen . Az árak is elég magaddal. Nem ajánlom senkinek sem.
Gyenge 2018. június 26., üzleti partnerrel járt itt
Általában én viszem a társaságokat, családomat vendéglőbe és én is fizetem. Most azonban megfordult a kocka és engem vittek el német barátaim az autóból is látványosan hivalkodó Malom csárdába. Mentem az árral és németül rendeltem, mint a többiek. Nagyon finom volt az étel és a bor.
Vendéglátóimnak a szép időben nagyon tetszett a forgó vízkerék, a magyaros terítés, az élő cigányzene és az üveg borlopóval a vendégek között cikázó parasztruhás legény. Attrakciója abból állt, hogy vékony sugárban spriccelte a bort a pohárba, vagy egyenesen a vendég szájába. Kattogtak is a fényképezőgépek. Egyszercsak asztalunknál termett és a következőt mondta a nagydarab bajor barátomnak: "Na tartsd a pofád! ". Fülem-farkam behúztam és alig vártam távozásunkat. Valószínűleg nem lesz törzshelyem a csárda.
Régi malomból átalakított tájház jellegű csárda. Hüvös, esős időben (júniusban) érkeztünk, a pincér szivélyesen fogadott, talpig a helyhez igazodó falusias öltözetben. A belső rész kézi faragású bútorzata ill. berendezése teljesen elvarázsolt bennünket. A helység melegségét gyönyörű zöld mázas cserápkályha biztosította.
Kétszemélyes tálat rendeltünk amit rusztikus fatálon szépen szervírozva szolgáltak fel. Az ételek megfelelő mennyiségűek és ízletesek voltak ár-érték arányuk teljesen megfelelő. Ami nem tetszet ill. ebben fejlődhetne: Szép kártyával v. bankártyával szerettünk volna fizetni de ez nem sikerült. Valószínű, hogy a csárda elhelyezkedése miatt akadozik a műholdas vétel mert a termináljuknak nincs stabil kapcsolata. Érdemes kp-val rendelkezni. Természetjáró:)
Több alkalommal jártunk már Csopakon, és mindig kacérkodtunk a gondolattal, hogy betérünk a Malom Csárdába. Kívülről igazán hangulatos volt, gondoltuk az ételek és a kiszolgálás is hasonló élvezetet okoz majd. Sajnos csalódnunk kellett! Betértünkkor nem voltak sokan. Ellenben mégis sokat kellett várni a kiszolgálásra és az ételekre is.
Talán ez lett volna a kisebb probléma, ha az étel minősége megfelel. De ebben is csalódtunk. Nem elég, hogy az étel kihozatalár is sokat vártunk, a gyermeknek még nem is azt hozták amit kért. Igaz kíváncsi lennék milyen szakács az, aki a csirkét összekeveri a hallal. . . . . Az adag pedig az árához képest - egyszerűen csapni való volt. Mai napig is járunk arra több alkalommal, de ez a hely nagyon emlékezetes lesz számunkra. Ide-többé soha! ! !
Hatan jártunk itt 2017 júiusában először és utoljára. Több mint egy órát kellett várni az ételek iszolgálására annak ellenére, hogy félig sem volt az étterem. Az italokból kettő esetében mást hozott ki a pincér, amit kértünk. Ezt követően 6 főre 5 terítéket hoztak ki.
Ebédelni tértünk be a csárdába, de visszatérő vendégekként volt pár meglepetés. A csárda elnevezés már csak a malomnak és a belső dekorációnak (mázas cserépedények a falon, polcokon, szép cserépkályha) köszönhető. A belső design megváltozott, modern lett, ami számomra kicsit eklektikussá tette az éttermet.
Az ételválaszték a mai kor divatjának megfelelően nem túl széles, igyekeznek a bisztró érzést hozni. Az ételekre nem kellett sokat várni, a tálalás ízléses és szép, az ételek finomak, de az adagok jócskán csökkentek az itt megszokott "csárda adagokhoz" képest. Inkább fine dining, de ahhoz meg a csárda jelleg nem illik. Jó lenne összhangba hozni a dolgokat és eldönteni, hogy melyik úton járnak. A törekvés adott, a stílus még hiányzik.