Stresszmentes övezet

Desszert-Szalon DabasDesszert-Szalon Dabas a térképen

2023. áprilisban járt ittÉrtékelt: 2023. június 16.
Külseje alapján egy modern, kifejezetten dizájnos, trendi, meglátogatásra csábító, neo-bauhaus épületben helyet foglaló cukrászda és kávézó a La Coppola Pizzériával szemben. Parkolási lehetőség ingyenesen az út mellett.
A két szintes épület mellett teraszt is kialakítottak az udvarban. A kiszolgálás a pultnál történik, melyben több sorban sorakoztak a sütemények.
Ennyire megnyerő dekoráció és kialakítás mellett én egy felső kategóriás, újhullámos cukrászdára számítottam, de ebben némiképpen csalódnom kellett. A sütemények, torták a fősodratba tartoznak, elkészítésük, ízviláguk nem volt kiemelkedő. Cserébe az árak is a földön járnak, 430-750 Ft közötti szeletárakkal. Némely süteményük szemmel láthatóan több napos volt. Ettől még persze fogyasztható, csak én mondjuk már nem venném meg ugyanazon az áron, mint a frisset. A rétesek - meggyes, szilvás, almás - vastag porcukorréteg alatt fulladoztak. A fagylalt átlagos, a kínálat 7 ízre szorítkozik, amelyben a számomra vörös vonalat jelentő "Hupikék" is megjelenik, bár a célcsoportja nyilván a 10 év alatti korosztály lehet, nem én. A linzertésztából készült házias diós és mákos kosárka itt sem okozott csalódást, érdekes módon ezzel a süteménnyel Dabason belül a látogatásom napján egy másik cukrászdában is találkoztam, sőt kóstoltam is, miközben az országban alig-alig sütik ezt a fajtát.
Az emeleten napsütéses, ízlésesen berendezett, hangulatos kávézó részlegben lehet kényelmesen és igazán kellemesen eltölteni az időt, ahol a legkisebbeknek még játszósarkot is kialakítottak.
A hagyományos pörkölésű olasz stílusú Il Caffé Pasco kávé számomra csalódást keltő volt, iható, de nem sokkal lépte túl a vidéki sörözőkben készült feledhető kávék szintjét.
Összességében a Desszert Szalon számomra kevesebbet mutatott, mint amire számítottam a külcsín alapján, ennek ellenére az átlagos kisvárosi, vidéki cukrászdák szintjét hozza. Ez nálam 4 pont.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (24)
Desszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Külső képDesszert-Szalon Dabas - EgyébDesszert-Szalon Dabas - Külső képDesszert-Szalon Dabas - Külső képDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - MosdóDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - BelsőDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Étel/italDesszert-Szalon Dabas - Étel/ital

Desszert-Szalon további értékelései

2022.11.21egyedül
A Desszertszalon kifejezetten dizánjos hely, vannak Szent András söreik, minőségi magyar boraik a Bortársaságtól, remek pálinkáik, és kézműves szörpök. A sütik nem egetverőek, elmaradnak mind a dizájntól, mind az italok minőségétől. Egy Zsuzsi szeletet vettem egy kedves ismerősömre gondolva....
Bagolyvár Inárcs - Karácsony
Bagolyvár Inárcs
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Pihentető napok Kiskőrösön - korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
Termál Hotel Vesta Tápiószecső - Kikapcsolódás félpanziós ellátással