Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb és második legnépesebb városa. A kálvinista Róma, napba öltözött város vagy cívis város néven is emlegetik. Kelet-Magyarország régió szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja. Történelme során kétszer az országgyűlés színhelye volt, az évszázadok folyamán többször is tűzvész áldozata lett.
Ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Sportcsapatai és -rendezvényei országos hírűek. Látnivalói között olyan nevezetességek szerepelnek, mint a Debreceni Református Nagytemplom, a Szent Anna Székesegyház, a Nagyerdő, a Déri Múzeum, a Debreceni Állatkert, valamint a minden évben augusztus 20-án itt megrendezett Virágkarnevál.
A napokban jártam ott férjemmel. Első alkalom volt, a nagyon kedves felszolgálónk Bogi volt, aki mindent nagyon kedvesen és türelmesen elmagyarázott nekünk. Jól esett a figyelmessége. A gastronómiai élményhez az ételek mellett ő is hozzájárult. Az étterem hangulatos, a többi felszolgáló is...
elmontam mindent hogy mitt nem szeretnék bele azt csak azt raktak bele es es meg vissza kuldtek a rendelest hogy rossz es es rosszabul csinaltak meg szégeny