Két órája kutyagolok,ajándék beszerzés ürügyén,igy rámfér egy kávé. Hopp egy presszó,ráadásul még nem is jártam itt,pedig a sétáló utca közepén van. Bent kiderül,inkább jobb kocsma,mint gyengébb presszó. Egy forró csokit kérek fűtésnek, mert -1 fok van,és az áhitott kávét. Különteremben le is tudok ülni,sőt ki is hozza a ,,csapos,,.
Szorgalmas,fürgén mozog,és meglepetésemre kiváló kávét főz! Így a csokival együtt megkapja a 4 csillagot. És mindössze 220 ft! A forró csoki ilyen diszitéssel megéri a 350 ft-ot. Kissé lepusztult a berendezés,de a törzsvendégeknek szemlátomást megfelel. Egy kávé erejéig nekem is. Minősités: (kávézni) ajánlott Értékelődik: 7/10 pont
A 304. -es presszó egy átlagos kocsma, aránylag barátságos beltérrel. Az italválaszték érdektelen, csak azért tértünk be ide tavaly, hogy ez a hely is ki legyen pipálva. Ittam egy kisfröccsöt, ami olcsó és nem ráz, 225 forintot fizettem rá, valami egyszerű, de iható kimért borból volt, hőmérsékletében sem találtam kivetni valót.
Kellenek ezek az egyszerű kocsmák, elvégre, ahogy az Ossian énekli, “templom és kocsma egymás mellett áll, mind a kettő megváltást kínál. ” Avagy ha már klasszikusokra hivatkozunk Hamvas Béla írja a soltvadkerti borról, hogy egyszerű bor, kocsmabor. A kocsmát pedig nem kell leszólni, mert nagyon fontos intézménye a társadalomnak, fontosabb – mondja Hamvas - mint a parlament, hiszen abban a sebeket osztják, míg a kocsmában gyógyítják.