A fiatal pincerfiu a rendeles kihozatala utan nem ,,fogadta" el a velemenyemet a felszolgalasrol, miutan beszelni kivantam a kávèzó vezetöjevel. A megjelenö hölgy, szamomra, szinten nem elfogadhato hangnemü es stilusu volt. A rendeles elfogyasztasa nelkül, amnit nem kellett kifizetni, tavoztunk es a közeli kavezoban fogyasztottuk el,,vengegorientalt" helyen kavenkat es fagylaltunkat.
Karácsonyi túra: Jó pár kilométer van a lábaimban,jólesne egy kávé,pont a főtéren koslatok. No itt az Árkád,pont jó lesz. Háááát,nem lett jó. A külső helyiségben van hely,de nem jön senki,igy belépek a presszó részbe. Leülnék,de a sebtiben előkerülő szőkeség kőzli hogy azok foglalt helyek.
Jó,de én csak egy kávét kérnék,mert átfáztam,itt meg nem ül senki,ki meg ő nem jön. Háát nem tudja,talán. . . Inkább nem erőltetem. Öt perc alatt megittam volna azt a kávét. Régi elvem,hogy aki elküldi a vendéget,az ne akarjon ebből megélni. A szőkeség ha azt mondja,foglaljak helyet odakint,azonnal viszem,akkor most nem egy negativ értékelést szerez a munkahelyének. Meg saját magának is. Minősités: nem ajánlott ilyen személyzettel
A debreceni Pulykanapokra érkeztünk. Hosszú séta, és ebéd után pihenésre és édességre vágytunk. Az árkád kávézót választottuk, ami a városközpontban nagyon jó helyen van. A teraszon ültünk le, ahonnan a rendezvény színpada is látható volt. Egy fagylaltkehely és üdítő mellett sokáig ültünk a kényelmes "fotelek"ben, hallgattuk a rendezvény műsorát.
Végre itt a tavasz és lehet teraszolni! ! ! A kávézó a Nagytemplom közvetlen szomszédságában van. A kiszolgálás udvarias, a pincérek amellett, hogy kedvesek, beszélnek angolul is. (Jár a piros pont! ) :) A klasszikus kávé-üdítő-alkoholos ital hármas mellett fagyikelyhek is szerepelnek az itallapon.
Az Árkád kávézó egy kellemes, szeretnivaló hely Debrecen szívében, a Piac utcán. Pár éve együtt kávéztunk itt családilag, most két süteményt vettem, egy répatortát és egy csokitortát. Kár, hogy vezető beosztásban voltam éppen s így nem ihattam a cseh kézműves söreikből, melyek a Bernard főzdétől származnak.
A két torta meglepően olcsó volt, 350 ft-ba került darabja, s mindkettő megütött egy korrekt szintet. Persze lehetett volna mindkettőn javítani, de azért a négyes osztályzatot megérdemelték. A kiszolgálás kedves, a beltér is szerethető. Van terasz is, de a zimankós októberben nem vonzott nagyon.