A vásári túra előtt ajánlatos feltankolni a kiadós gyaloglásra. A belvárost már alaposan,, körbeettük,, de van még felfedezésre váró hely. Nem is tudtam erről a helyről, ezért ebéd helyszínnek a Bosphorus éttermet választom. A belváros közepén van, a Bika mellett, ezért könnyű megközeliteni, de a parkolás felejtős, csak a környező utcákban a sétáló utca miatt.
Gyakorlatilag gyorsétterem, annak viszont érdekes. Török dōner étterem, amit komoly sértés összekeverni a giros étteremmel. A dōner eredetileg pörgő ~t jelent, amit a török pásztorok hoztak be Európába. Ezt vették át a görögök. Az étterem tükrözi a török étkezési kultúrát, a rengeteg saláta zöldség változatos köretek ott alap, van szerencsém 15 éve tapasztalni személyesen török nyaralásaim során. Törökül köszönök a,, merhaba,, mosolyt csal a személyzet arcára. Már elfogadhatóan beszél magyarul, a később érkező vendégekkel. Rendelés lead, ebéd hamar érkezik, a dōner jellegéből következően. Finom, ízletes, a köret hibátlan, a rizs nem áll össze. Az adag nem óriási de bőséges, korrekt. Kérek egy üdítőt, azonnal érkezik minden. Szerintem családi vállalkozás,más a hozzáállás. A számla nagyon barátságos alig 1. 400 Ft. Itt a város főterén (ez mindenhol árfelhajtó tényező) ez abszolút korrekt. Összegzés: jó kis hely, ide többször jövünk még. Amire kitalálták arra tökéletes! Gyorsan lehet jól és ízletesen ebédelni, a város közepén is olcsón! Nem utolsó szempont. Az értékelésnél természetesen a kategória átlaghoz viszonyitunk nem a 4 csillagos hotelek étterméhez. Mivel ez az első értékelése a helynek, ne legyek szőrös szívű. A hús finom fűszerezettsége + pont. Minősités : ajánlott Értékelés: 8/10 pont