A mai nap jártunk a férjemmel a Frei Kávézóban. Csodálatos helyen, a Forum Debrecen második emeletén található a Libri könyvesbolt mellett. Nagyon jó a kávézó hangulata, igazán tetszett, ezért is tértünk be. Azonban nagy-nagy csalódás volt, ahogyan a kiszolgáló pult mögött ténykedő fiatal "hölgy" kezelte a kérésemet.
Mivel a kávét majdhogynem hidegen kaptam meg( nem jeges kávéról volt szó) tisztelettel megkérdeztem, hogy lát-e lehetőséget arra hogy esetleg picit melegítsen rajta. Az arc amit vágott, na az olyan volt, hogy én szégyelltem el magam, amiért kérni mertem a pénzemért cserébe és nem akartam hideg kávét fogyasztani. Amikor megmelegítette, megköszöntem az idejét és a munkáját, amikor is elfordítva a fejét olyan grimaszokat vágott ami több volt, mint megalázó. Hozzám azt követően nem szólt, és amikor távoztunk az üzletből én is és a férjem is köszöntünk, a "hölgyeknek" viszont egyike sem köszönt vissza. A kiszolgálás minden jóindulatot és intelligenciát mellőz, ezért senkinek nem ajánlom hogy felkeresse a Frei Kávézót Debrecenben. Ez a hozzáállás egyébként sajnos több ismerősünknek "megmaradt", akik szintén fogyasztottak már ott. Mi szerettünl volna egy esélyt adni a helynek, kár volt.
A kávék istenek. Nem fogok hazudni, sem tagadni. Tényleg nagyon isteniek. Az áruk viszont rettenetesen drága ahhoz képest, amennyire picike adagot adnak. Szerencsére meg lettem hívva egy kávéra. Ha fizetnem kellett volna érte y esélyes, hogy sarkon fordulok. Nem elég, hogy irreálisan magas egy kávé ára, de még a pultban álló csaj is rágózva, flegmán várta, hogy mit kérek.
A fogadtatás: 0 pont. Persze manapság nehéz jó alkalmazotatt találni. A kedvesség hiánya egy dolog, de hogy köszönni sem tudnak, az nagyon amatőr és színvonalon aluli. Kár érte, mert ez is hozzátartozik ahhoz, legyen-e kedvem törzsvendég lenni. Csak a különleges ízek miatt ajánlanám a helyet. Az ételek,italok: 10/10.
Nagyon sajnálom, hogy ez a kávézó egy könyvesbolt része, mert eléggé picike a hely, nem sok asztal és szék van, de ehhez képest sok a vendég. Nekem túl zajos volt a hely, mert egy baráti találkozást szerettünk volna, de alig lehetett normál hangerővel beszélgetni. Furcsa volt, hogy nincs pincér, és a pultnál kell kikérni, illetve szólnak, ha kész a rendelés. A kávé nagyon finom volt, sok a különleges kávé.
Az italok, ételek mind nagyon finomak, és ár/érték arányban is megfelelő. Inkább egy Frei kávé kb 500 Ft-ért, mint a közelben lévő éttermek kutyult kávéi ugyan ennyiért. Kiszolgálás gyakorlatilag nincs. A pultosok kedvesek, de nem mozdulnak ki a pultból. Nekem magával a hellyel van problémám.
A székek nem egységesek, ez csak egy dolog, de piszkosak, foltosak, van olyan fotel, ami baromira kényelmetlen, csúszik le belőle az ember. És annyira hűvös van bent, hogy legutóbb is kabátban kellett kávézni. Lehet amiatt nem fűtenek rendesen, mert egyben van a Librivel. Szóval a kávéikat szeretem, de egyáltalán nem hangulatos a hely, pedig az ötlet, hogy egy könyvesboltban kávézhat az ember szenzációs lenne. De kinek van kedve a hűvösben ücsörögni és olvasni kávé mellett?