Ezt egyébként a szép kiállítású, informatív honlapon is jelzik, mely éppoly meggyőző, mint maga a hely, élőben. A csapat a Keszegsütő franchiseból vált ki, a korábbi korszakot idézi a sült hal (harcsa, süllő, pisztráng és hekk), a haltepertő és a halászlé, nóvum az általam rendelt ételeken kívül többek között a garnéla, a tintahal, a halas Cézár-saláta választék, a tőkehalból készült fish and chips, a harcsacsíkokkal töltött torpedószendvics. Az italválaszték korrekt, a nagyipari csapolt sörök mellett a Beertailor főzde söreit tartják, valamint a Fehér Nyúl és Pataky Péter séf együttműködésének eredményeképpen megszületett Tiszalöki New England India Pale Ale sört. Két tucat minőségi magyar és import bort kínálnak, ezek zömét decire is kimérik. A kávé a helyi Black Sheep pörkölőből érkezik, tartanak Talléros pálinkákat, limonádékat, prémium Gin-Tonic-okat és színvonalas koktélokat is. Rendeltem egy thai lime-os, korianderes halászlét, kiváló ízesítésű, harmonikus hallevest kaptam, kifogástalan belevalókkal, rákkal, kagylókkal és rizstésztával. Kértem hozzá chilit, saját keverésű, szárított prémium chilikkel telt őrlőt hoztak, két tekerés elég volt a markáns csípősség eléréséhez. (Az asztalon egyébként só- és borsdaráló is helyet kapott. )
Kifogástalan volt a halburger is, a Csakhal logoval díszített zsemle könnyed, a hal friss, húsa feszes, szaftos, a további belevalókat is ügyesen rakták össze. A sajttorta, piros bogyó, mangó elnevezésű desszert színvonala elmaradt az első két fogásétól, maga a torta korrekt, nem kiugró, a szintetikus ízű, szörpszerű mártás kifejezetten zavart rajta. A friss mangókockák jelentettek némi felüdülést, piros bogyóknak nyomát sem láttuk. De végül is nem desszertezni jövünk egy halas étterembe, összességében kiemelkedően jó élmény volt a Csakhal, bármikor örömmel beülnék ide újra, például egy sörrel kísért extra kosár kedvéért, ami haltepertőt, tintahalat, ropogós garnélát és sült burgonyát tartalmaz.