Kiváló
2016. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
Átutazóban voltunk Debrecenben, hazafelé Erdélyből, gondoltuk a sok utazás közben gyorsan megebédelünk valami jobb, de szolid helyen. A google első helyen dobta ki a Csokonai éttermet. Amikor odaértünk kicsit szokatlan volt, hogy tulajdonképpen maga az étterem a föld alatt van egy boltíves pincében. Az étterembe érve kicsit elbizonytalanodtunk a szuper modern és elegáns berendezést látva, hogy ez talán nem az a hely, ahova betérnek szakadtan a fáradt utazók. Tettünk egy próbát azért és az étlapot fürkészve meglepően visszafogott árakkal találkoztunk, nem volt túlgondolva a választék sem. Mikor 8 percen belül kijött a
Csokonai leves, kaptam egy hatalmas tál tűzforró szinte pörkölt sűrűségű zöldséges savanykás (vetrecére hajazó) marhahúslevest olyan ízekkel, hogy elállt a szavam. A hús omlós volt és bőséges, forró volt a leves ami szintén arra utal, hogy a konyha óramű pontossággal teszi a dolgát. Tökéletes volt. Ettünk még :
-Jércemell kéksajt mártással,vargányás barackkal, kapros rizottóval. Zseniálisan megkomponált íz-párosítás a vargánya a barackkal, fantasztikus színek az ízekben és a látványban egyaránt, a rizottó textúrája krémes de a rizsszemek pont rághatóak még. Mindez egy világszínvonalú tálalással.
-Csülök saját zöldfűszeres pecsenyelével, kemencés zöldségekkel. Egy masszív magasfalú tában érkezett a csülök. A csontról úgy omlott le a hús, mint a ruha a gyengéd szeretőről. Fantasztikusan szaftos és ízes volt , és a köret minőségén is pont akkora hangsúly volt mint a tökéletesre sütött csülkön. Vegytiszta kajapornó.
-A Bivalytejfölben pácolt sertéskaraj tulajdonképpen nem több és nem kevesebb, mint a tökéletes rántott hús , ami szaftos, nem fojtós és pozdorja szerűen száraz, mint a legtöbb helyen, gondolom a pácolás miatt. Ezt kár is ragozni. Ami kis csavart rakott bele, az a mellé adott pikáns remulád.
A Feketeribizlis Limonádénál pedig gusztább és kívánatosabb innivalót nehéz elképzelni. Brutálisan finom és gyümölcsös volt.
Mosdó kb mint a Four Seasons-ben, vagy a Hiltonban.
Ez a nagyon exkluzív, bőséges vasárnapi ebéd 3 főre 11000 forint volt.
A szakács egy zseni, a pincérek vérprofik és udvariasak, az adagok bőségesek, a helyszín meglehetősen elegáns és tiszta, mint egy patika.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Csokonai Söröző & Étterem további értékelései
2025.03.15a párjával
Kiváló
![]()
A város egyik legjobb étterme. Remek minöségű és ízű ételek, profi és precíz kiszolgálás és jó ár/érték arány. Véleményem szerint egy nagyon jó választás egy random ebéd vagy egy alkalom megünneplése esetén is.
2025.03.15a párjával
Kiváló
![]()
Mióta fel fedeztük a helyet minden alkalomból ide jövünk ebédelni. Tökéletes az étel nagy az adag és kedvesen tisztelettel szolgálnak ki! Mindig örömmel térünk vissza!
2025.03.08a párjával
Kiváló
![]()
A legjobb étterem, ahol valaha voltam. Nem véletlenül tartottuk itt az esküvőnket a férjemmel. Ha újra meg kellene szerveznem, akkor is ide szerveznék
Népszerű szállások a környéken
Párizs Garden Apartments Debrecen
45.900 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
119.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Aurum Hajdúszoboszló
88.350 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval