Kiváló
2016. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
Átutazóban voltunk Debrecenben, hazafelé Erdélyből, gondoltuk a sok utazás közben gyorsan megebédelünk valami jobb, de szolid helyen. A google első helyen dobta ki a Csokonai éttermet. Amikor odaértünk kicsit szokatlan volt, hogy tulajdonképpen maga az étterem a föld alatt van egy boltíves pincében. Az étterembe érve kicsit elbizonytalanodtunk a szuper modern és elegáns berendezést látva, hogy ez talán nem az a hely, ahova betérnek szakadtan a fáradt utazók. Tettünk egy próbát azért és az étlapot fürkészve meglepően visszafogott árakkal találkoztunk, nem volt túlgondolva a választék sem. Mikor 8 percen belül kijött a
Csokonai leves, kaptam egy hatalmas tál tűzforró szinte pörkölt sűrűségű zöldséges savanykás (vetrecére hajazó) marhahúslevest olyan ízekkel, hogy elállt a szavam. A hús omlós volt és bőséges, forró volt a leves ami szintén arra utal, hogy a konyha óramű pontossággal teszi a dolgát. Tökéletes volt. Ettünk még :
-Jércemell kéksajt mártással,vargányás barackkal, kapros rizottóval. Zseniálisan megkomponált íz-párosítás a vargánya a barackkal, fantasztikus színek az ízekben és a látványban egyaránt, a rizottó textúrája krémes de a rizsszemek pont rághatóak még. Mindez egy világszínvonalú tálalással.
-Csülök saját zöldfűszeres pecsenyelével, kemencés zöldségekkel. Egy masszív magasfalú tában érkezett a csülök. A csontról úgy omlott le a hús, mint a ruha a gyengéd szeretőről. Fantasztikusan szaftos és ízes volt , és a köret minőségén is pont akkora hangsúly volt mint a tökéletesre sütött csülkön. Vegytiszta kajapornó.
-A Bivalytejfölben pácolt sertéskaraj tulajdonképpen nem több és nem kevesebb, mint a tökéletes rántott hús , ami szaftos, nem fojtós és pozdorja szerűen száraz, mint a legtöbb helyen, gondolom a pácolás miatt. Ezt kár is ragozni. Ami kis csavart rakott bele, az a mellé adott pikáns remulád.
A Feketeribizlis Limonádénál pedig gusztább és kívánatosabb innivalót nehéz elképzelni. Brutálisan finom és gyümölcsös volt.
Mosdó kb mint a Four Seasons-ben, vagy a Hiltonban.
Ez a nagyon exkluzív, bőséges vasárnapi ebéd 3 főre 11000 forint volt.
A szakács egy zseni, a pincérek vérprofik és udvariasak, az adagok bőségesek, a helyszín meglehetősen elegáns és tiszta, mint egy patika.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Csokonai Söröző & Étterem további értékelései
2025.02.08a párjával
Kiváló
![]()
Nagyon szuper hely, finom ételek, kedves, gyors felszolgálás, szimpatikus hely, bő választék az étel kínálatból, ár érték arányban is szuper, a belváros közepén
2025.02.02a párjával
Kiváló
![]()
Feleségemmel voltunk ebédelni, nagyon finom fogásokat, italokat kaptunk, személyzet barátságos, kedves, készséges, segítőkész. Ajánljuk mindenkinek, mi biztosan visszatérünk még!
2025.01.21a párjával
Kiváló
![]()
Párommal jöttünk be ebédelni, és nem csalódtunk az étteremben. A kiszolgálás magas színvonalú volt, a hely nagyon szép és az ételek kifogástalanul finomak voltak.
Népszerű szállások a környéken
Párizs Garden Apartments Debrecen
49.900 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Silver Hotel Hajdúszoboszló
199.528 Ft / 2 fő / 4 éjtől félpanzióval
Hotel Atlantis Hajdúszoboszló
92.400 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval