Kiváló
2016. júliusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
Átutazóban voltunk Debrecenben, hazafelé Erdélyből, gondoltuk a sok utazás közben gyorsan megebédelünk valami jobb, de szolid helyen. A google első helyen dobta ki a Csokonai éttermet. Amikor odaértünk kicsit szokatlan volt, hogy tulajdonképpen maga az étterem a föld alatt van egy boltíves pincében. Az étterembe érve kicsit elbizonytalanodtunk a szuper modern és elegáns berendezést látva, hogy ez talán nem az a hely, ahova betérnek szakadtan a fáradt utazók. Tettünk egy próbát azért és az étlapot fürkészve meglepően visszafogott árakkal találkoztunk, nem volt túlgondolva a választék sem. Mikor 8 percen belül kijött a
Csokonai leves, kaptam egy hatalmas tál tűzforró szinte pörkölt sűrűségű zöldséges savanykás (vetrecére hajazó) marhahúslevest olyan ízekkel, hogy elállt a szavam. A hús omlós volt és bőséges, forró volt a leves ami szintén arra utal, hogy a konyha óramű pontossággal teszi a dolgát. Tökéletes volt. Ettünk még :
-Jércemell kéksajt mártással,vargányás barackkal, kapros rizottóval. Zseniálisan megkomponált íz-párosítás a vargánya a barackkal, fantasztikus színek az ízekben és a látványban egyaránt, a rizottó textúrája krémes de a rizsszemek pont rághatóak még. Mindez egy világszínvonalú tálalással.
-Csülök saját zöldfűszeres pecsenyelével, kemencés zöldségekkel. Egy masszív magasfalú tában érkezett a csülök. A csontról úgy omlott le a hús, mint a ruha a gyengéd szeretőről. Fantasztikusan szaftos és ízes volt , és a köret minőségén is pont akkora hangsúly volt mint a tökéletesre sütött csülkön. Vegytiszta kajapornó.
-A Bivalytejfölben pácolt sertéskaraj tulajdonképpen nem több és nem kevesebb, mint a tökéletes rántott hús , ami szaftos, nem fojtós és pozdorja szerűen száraz, mint a legtöbb helyen, gondolom a pácolás miatt. Ezt kár is ragozni. Ami kis csavart rakott bele, az a mellé adott pikáns remulád.
A Feketeribizlis Limonádénál pedig gusztább és kívánatosabb innivalót nehéz elképzelni. Brutálisan finom és gyümölcsös volt.
Mosdó kb mint a Four Seasons-ben, vagy a Hiltonban.
Ez a nagyon exkluzív, bőséges vasárnapi ebéd 3 főre 11000 forint volt.
A szakács egy zseni, a pincérek vérprofik és udvariasak, az adagok bőségesek, a helyszín meglehetősen elegáns és tiszta, mint egy patika.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Csokonai Söröző & Étterem további értékelései
2025.01.13a párjával
Jó
A hely nem rossz. Ahogy beléptünk fogadott minket egy pincér és a már lefoglalt helyünkre kísért. Készségesen segített megszabadulnunk a kabátjainktól. A rendelt ételt körülbelül 10 perc várakozás megkaptuk, ami valljuk be rekord időnek számít egy étteremben. Csodálkoztunk is. A párom...
2024.12.31a párjával
Kiváló
Kellemes és ízletes Szilveszter esti vacsorát töltöttünk az étteremben. Desszertként a 50 %-os nyeremény kedvezmény (a híres kocka dobás) édesítette az élményt. Köszönjük!
2024.12.28családjával
Kiváló
Itt mindig minden a legjobb. Nem gond ha korábban vagy később érkezel sem ha kevesebb vagy több a meghívott mindenre mindig van megoldás. Rugalmas és mindig van választék.
Népszerű szállások a környéken
Párizs Garden Apartments Debrecen
48.300 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hunguest Hotel Aqua-Sol Hajdúszoboszló
98.600 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Silver Hotel Hajdúszoboszló
93.656 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval