Emberünk rámutat az asztalon lévő A3-as lapra,ebből mind lehet választani. Láthatóan kezdő a szakmában, viszont lelkes. Miután kihozza az üditőket felkészül a rendelés felvételére. Javaslatomra: ne bizza a beépitett winchesterre a rendelést,elszalad noteszért. A leves a 15. percben érkezik. ez jó idő. Az Újházi tyúkhúsleveseket biztos ami biztos,egyenként hozza ki,hogy ki ne boruljon. Zöld erős nincs, csak piros. A leves roppant korrekt adag,bő fél liter és tartalmas,sőt jó leves. Igaz hogy nem csigarésztával az étlap szerint,hanem eperlevéllel. Mindössze 850 ft,ez nem pénz érte. A főételek 14. 15-kor érkeznek meg addig van időnk körülnézni. A berendezés letisztult,nem hivalkodó de elegáns,a praktikum jellemzi. Az asztalon füszertartó,fogpiszkáló kétféle virág. Jól néz ki. A főételek szép tálalásban érkeznek,és roppant komoly mennyiségben (fotók). Komoly hússzeletek bőséges körettel. Mielőtt továbblépünk ki kell hangsúlyozni egy újdonságot! A frissensülteknél az "óriás rántott szelet citrommal vegyes körettel" tételnél választható a hús! Csirkemell,karaj vagy tarja ! Debrecenben 100 éttermet teszteltem,de ilyet még sehol nem láttam! A rántott sajtnál viszont a sajt választható(trappista:,cheddar,camamert) Városi ujdonság,de követendő példa. Ráadásul -mi a csirkemellet választottuk- kitűnően van elkészitve. Omlós,finom a hús,a köretekbe sem tudok belekötni. A rízs nem tapad össze, a krumpli nem fás,rendesen el van készitve. Az étel jó! Olyannyira,hogy az utolsó két falatot már nem bírom megenni. Az étlapon desszert nincs,itallap sincs,igy csak tippelgetünk mennyibe kerülhet a Heineken és a zero kóla. Emberünk jezi hogy új étlap lesz,mi tagadás el is kél. Számla jön,a 3 főétel italokkal 11. 300 ft. Az én töltött csirkém körettel együtt 2. 390 ft! Akkora adag,hogy nem birtam megenni. A harmadik adag ételt -leves és főétel- elvitelre kértük. Távozunk 14,40-kor,étkezési idő 70 perc. Összegzés:
Meglepődtünk! Új étterem, minimális étlap. Nincs itallap,vagy étlapon belül az italok,nincs feltüntetve desszert. Kezdő,de lelkes és szorgalmas felszolgáló. Kissé még lassu konyha. Két fogásra 70 perc sok. Viszont: esztétikus szép környezet,makulátlan tisztaság. Mint sokszor írtam: étterembe enni és jóllakni járunk. Ez itt adott. Úgy bezabáltunk,hogy a 2 utolsó falat le sem csúszott. Ár érték arány kiváló. Ikyen leves 850 ft? Debrecenben sehol nem eszek ennyiért Újházyt. A főétel hatalmas adag. A vendég
jól jár az ételekkel és ez a fő. Az a minimum hogy felkerüljön az ittjártam. hu oldalára. Jövünk még ide,egy év múlva ismét teszteljük,remélem megmaradnak a pályán. Minősités: ajánlott
jóindulatból és bíztatásként:
Értékelés: 9/10 pont
Már csak remélni tudom hogy az értékeléssel együtt a fotók is elküldésre kerülnek,mert ez még nem sikerült. Értékelés: