Az étlap nem vaskos,de ide tökéletesen megfelelő. A Maszek a street food és az á la carte étterem olyan ötvözete,ahol be lehet esni egy debreceni párosra,vagy az emeleten lehet egy menűsort is enni,mint mi. A felszolgáló (utólag megállapitva) az ,,én emberem,, tipus, vagyis én is felvenném alkalmazottnak. A likőrnél megkérdezi,tehet e bele jeget,és az uraknak tölthet e duplát? Rábolintunk,ezzel 1. 380 ft pluszbevételt hoz a cégnek. Igy kell. A legifjabb családtagnak elmagyarázzuk,hogy a ,,maszek,,szó Kellér Dezső halhatatlan konferansziéjából ered,a magánszektor röviditéséből. Közben a 13. percben megérkezik a gulyásleves,ami kifogástalan. Ráadásul itt,nem is moroghatok,mert két féle űrtartalommal lehet levest rendelni,én a fél literes verziót választom természetesen,s meditálok,hogy 4 csillagos hotelek éttermei miért nem jutnak el erre a szintre? A felszolgáló rákérdez,kérünk e erőset,Én igen,zöldet,de az nincs,jó lesz e az Erős Pista,az viszont nem érkezik meg. A főételeknél nem tudunk választani,ezért hárman 4 féle ételt választunk,bár gyanitjuk, hogy a ,,Maszek Tál,,kemény dió lesz. A fűszeres vajban sűlt csirkehus egészen kiváló,de itt álljunk meg egy szóra! Rengeteg helyen,és tesztben kifogásolom a köreteket! A Metróban kapható zacskós szeletelt krumplit belezúditják az olajba,és tálalják a hús mellé az ,,As,, (ahogy sikerűl) köretet. Hosszu hetek óta először,normálisan kisűtött,izletes köret,fűszeres izzel a krumpli. Csak jelzem,hogy az étlapon szereplő köret helyett kértem vegyes köretet, a legnagyobb természetességgel vette fel igy a rendelést. A felszolgáló mindig akkor jön amikor kell,érdeklődik milyen az étel,mit hozhat inni stb. Igy kell a cég érdekében dolgozni. Eszünk,egyre nehezebben,az adagok nagyon méretesek. Közben értékeljük a hely hangulatát,ami egy retró design,tárcsázós telefonokkal(működnek! ),plakátokkal -fotók ! - és feliratokkal. ,,ha elesel,én mindig ott leszek (a padló),, ,,bor nélkül lehet élni - csak nem érdemes,,! A zene itt is szól a háttérben,45-74 db között,az átlagos zajszintre 65 decibelt mérünk,ez kicsit sok! A mosdó külön megér ha nem is egy misét,de pár fotót feltétlenűl. A korabeli Néplap számai -1948-ból- a tapéta. A főételekkel - rajtam kivűl- nem bir a család,elcsomagoltatjuk,de kérünk desszertet,mert a juharszirupos palacsintát nem hagyjuk ki,én meg a csokitortát fagyival és eperrel. Kitűnő,gusztusosan tálalva. A kávé nádcukorral érkezik,finom,aromás,normál adag. Végűl kérjük a számlát,amit nem kapunk,csak egy nyugtát 28,500 ft-ról. A leves 890 ft,a Maszek tál 4. 490 ft,a vajban sűlt csirkém 2. 890 ft. Egy baileys 690 ft. Étkezési idő 92 perc. Összegzés:
Hát,mi tagadás,erre nem számitottunk. Az utcai sörpadokon, kockás abroszokkal balatoni restiket idéző külső,a 80-as éveket és a múlt századot idéző belső retró hangulatot teremt,ehhez társul egy kitűnő konyha,profi személyzet. Kissé magas,de nem túlzó árak,bőséges adagok,kitűnő ételek,végeredményben egy roppant kellemes 1,5 órás ebédet eredményeznek. Végig figyeltek ránk,erre példa,hogy a raktárból átsuhanó pincérhölgy megkérdezi,csináljon e erősebb fényt,mert félhomályban ültünk,ezt köszönettel fogadjuk. Apróság,de erre szoktam én mondani,hogy vannak etető helyek,és vannak vendéglátó helyek. Ez (is) a különbség. Hát,nagyon nem tudok belekötni a Maszek utcabárba. Az ételekbe biztosan nem. Az Erős Pista nem érkezett meg,zöld erős paprika itt sincs,az asztalokon fűszertartó,szalvéta elkelne,a héttérzaj kicsit magas,ami komoly hiba,hogy számlát nem,még pincérblokkot(összesitőt) sem kapunk. Egy próbavásárlásnál(Nav)ez most sokba kerűlne. De! Kiváló gasztronómiai élmény,szó szerint degeszre zabáltuk magunkat,kiváló hangulat,profi személyzet,amiért ide jöttünk,azt maximálisan megkaptuk. Ezért,hosszú hetek után,
Minősités: különösen ajánlott ! Értékelés: 9. 5/10 pont