Étlapot kapunk két percen belül, van időnk válogatni. Az étlap egy pizzériába tökéletes. . Van Újházi tyúkleves,ezt rögtön kérjük is,mire az italok kiérkeznek a főételt is kiválasztjuk. A hely gyenge pontja rögtön feltűnik:
a személyzet! Nem az egyszem felszolgáló kislánnyal van gond,meg nem áll,folyamatosan dolgozik,még mosolyogni is van energiája. Kérdés meddig? A baj ott van,hogy egyedül van. Három asztalnál ülnek,később 6 fős csoport érkezik. A leves 15,31-kor! érkezik,ez rengeteg idő,a tesztek 4 éves történetében ilyen sokat még nem vártunk levesre! . Vigasz,hogy a leves jó! Megvan fél liter,bőséges tartalommal,hússal nem gond hozzá a zöld erős paprika sem. Itt van. Hamar negesszük,majd hosszú várakozás megint,a kis hölgy kérdésemre elmondja,hogy az egyik szakácsnak el kellett ugrania,egyfős séf van. A főételeket két részketben kapjuk meg,először a lazac és a csirke,végűl az én cheddar sajttal és fekete erdő sonkával töltött csirkemellem pankó morzsában érkezik,16,08-kor! Több mint egy órával érkezésünk után! . A köret csónakburgonya,végre nem Tesco gazdaságos zacskós krumpli. Az étel kitűnő! A füstölt sajt pikáns ízt ad a húsnak,omlós puha az étel,kitűnően megsütve. Már kopog a szemünk,gyorsan eltüntetjük. Sör Hoegaarden csak 0,33-as van,ezért kettőt kérek. Társaim is nagyon elégedettek,a lazac kiváló,ami általános,hogy bőséges mindhárom adag. Érdemes a fotókat megnézni. A hely hangulatos. Elég sokan vagyunk már,a személyzet nem bővűl,estére nem kell elringatni a kislányt az biztos. Desszertet nem kérünk,nem birnánk kivárni,de kávét kérünk. A kávé Július Meinl,az én doppiom egészen kitűnő,már fél ötkor! megérkezik. Számla jön,egészen elfogadható 3 főre. Az én töltött csirkém
0. 33-as sör 750 ft/üveg! , a Doppió(dupla) kávé 760 ft. Az újházi húsleves 1,090 ft,az én töltött csirkém 2,050 ft körettel együtt. Távozunk 16,40-kor,étkezési idő 102 perc! . Összegzés:
Hát a Melange névvel magas a mérce Debrecenben,ezt elsőre nem sikerült megugrani. Kiváló helyen van,a sétáló utca közepén. A név mágnesként vonzza be a vendégeket. Itt egy hangulatos hely,jó étlap,kiválóan elkészített ételek,korrekt ételárak,drága italok,bőséges adagok,valamint egy roppant lassu konyha,agyonterhelt egyfős személyzet várja a vendéget. Jót lehet barátságos áron ebédelni,ha beéri egy kólával az ebédhez,és van türelme kivárni mig ételt kap. Jár a második esély,itt is,egy év múlva újra teszteljük. Hangsúlyozom az ételek kifogástalanok. Minősités: ajánlott
Értékelés: 8/10 pont