A MOB sörözőbe tavaly augusztusban ismét benéztem, elsősorban azért, hogy megkóstoljam a Debreceni kézműves sörfőzde söreit. Nem egetverőek ezek a főzetek, de élvezhetőek. Ittam egy pils típusút, a csapos kedves volt, adott kóstolót az APAból (American Pale Ale). Írd és mondd 240 forint volt egy pohár sör, szinte hihetetlen. Kint rádió szólt, bent vacak zene. De azért nem volt ez rossz élmény.
Sokszor jártam már a Mobban és mindig tudtam, hogy mire számítsak tőle. Ez az a hely, ahova 3 dolog miatt térünk vissza a barátainkkal. 1. a ház söre, 2. az olcsó "kacsa" 3. a hallgatható zenekínálat. 1. a ház söre, bár nem egy óriási ínyencség, de egyedülálló, hogy egy ilyen kis kocsmában legyen. 2.
a 100 forintos kacsát csak tálcánként "illik" kikérni 3. a zenében pedig az általam nagyon kedvelt rock műfaj dominál. Összességében nagyon kedvelem a helyet és bárkinek ajánlanám.
Idejét nem tudom mikor voltam utoljára kocsmában, de olyan rohadt meleg van, hogy muszáj inni valamit, s ez a hely van a legközelebb beszerző utamhoz. Tipikus kocsma, ami tetszik, a plafonra ragasztott újságcikk gyűjtemény. Az árak barátságosak, sőt olcsók, ez a hely törzsközonségét, és csapos fizikai megjelenését is meghatározza.
Debrecenben járva megcsörgettük egy sörszakértő barátunkat, adjon tippet, hol ihatnánk valami jó sört, ami eltér a magyar nagyüzemi választéktól. Említette a John Bullt, amit meg is néztünk, a belgát, ahol voltunk többször is, valamint a Jakab sörözőt, ahol ismeretei szerint kézműves, helyben (értsd Debrecenben) főzött sört csapolnak.
No hát felkerekedtünk, s beültünk a Mob sörözőbe, merthogy már így hívják a helyet, melynek a dizájnja nem rossz, a plafon mindenféle újságcikkel van teleragasztva, a zene is tisztes rockzene, viszont semmi érdemleges infot a sörről nem kaptunk, a csaposon és a közönségen is látszik, hogy nem azért járnak ide, mert kézműves a sör, hanem azért, mert olcsó. S habár egyáltalán nem átlagos, hogy egy kocsmában kisüzemi vagy kézműves sört csapoljanak, de sem a sör minősége (mely korrekt, iható, de nem kiemelkedő), sem az általános italválaszték nem teszi indokolttá, hogy az italrovatot kocsmák esetében „helyettesítő” ételrovatba négy szívecske jelenjen meg.