A Rock sörözőbe ismét betértem hét év után, tavaly nyáron. Jobb lett a dizájn, legalábbis úgy tűnt, a falon a rock nagyjainak festett képe, igencsak jól megcsinálva, Lemmy, a Motörhead énekese, basszusgitárosa és vezetője, Janis Joplin, Jim Morrison, s persze a gitárkirály Jimi Hendrix. Ilyen falfestést magam is elfogadnék itthon.
A háttérben rock rádió szólt, ami rendben van, nem úgy, mint a múltkor, amikor valami tingli tangli szólt. A sörök ultrakommerszek, a Heineken szállítja őket, úgyhogy inkább ittam két deci narancslevet. Ez már jobb élmény volt sokkal.
Úgy látszik be kell hoznom az elmúlt 20 évi lemaradást amíg nem jártam kocsmába, mert a délutáni túra után - végre eredménnyel - megint a Péterfián kötök ki. Belépéskor rögtön szimpatikus a hely, a falról Lukács Laci és a Tankcsapda néz rám, Intek vissza hogy december 29-én ott leszünk a koncerten.
Csak most valami hideget, mert a fűtés igencsak jó odakint. 35 fok van. A hölgy fürge és gyors a pult mögött, az árak pedig a földön járnak, ide sem a celebek járnak. A berendezés nagyon tetszik meg is kapja a 4 csillagot a hangulat. A plafon külön jó - fotó - a bicikli kerekekkel. Minősités :ajánlott Értékelés : 8,5/10 pont (kategórijában)
Ha egy kocsma felirata az, hogy Rock Café, ott van mit keresnem. Nem csoda, hogy legutóbb Debrecenben, miután megnéztük a hajdani Jakab sörözőt valamint a John Bull Óbestert, benéztünk a Rock Caféba is. A csalódás meglehetős volt, előbb valami tingli tangli zene ment, aminek a rockhoz semmi köze, majd rosszabbra fordult a helyzet, mert bekapcsoltak egy plazmatévét, jó hangosan, ahonnan valami sportközvetítés zaja áramlott felénk.
Hamar menekülőre fogtuk, semmi okunk visszatérni, az italválaszték kommersz, érdektelen, pár tételt leszámítva. Mert azért itt is találtam valami kóstolásra méltót, konkrétan a Pintér nevű hajdúszoboszlói főzde pálinkáját, tán még birs is volt, ami a kedvencem, de erre nem esküszöm meg, túl sok kocsmát zsúfoltunk be abba a két napba, ahhoz, hogy tudjam, hol mit ittam. Volt akciós Havana rum, társam azt kért, ahhoz, hogy a felét otthagyja, mert amúgy nem szereti a Havana rumot. Olyan ez, mint az emlékezetes szólás, miszerint egy férfi megvesz egy egy dollárt érő dolgot két dollárért, ha szüksége van rá, a nő megvesz egy dollárért egy két dollárt érő dolgot, akkor is, ha nincs szüksége rá. Nos, jóbarátomnak, semmi szüksége nem volt arra a Havannára, ivott volna inkább ő is pálinkát, jobban jár. Ételek nincsenek, az ételrovatban az értékelés az italválasztéknak szól.