A hely mint egy római taverna,amforák,fali fülkékben rejtett diszek,boltivek stb. Kicsi,de nagyon hangulatos hely. Az ittjartam. hu oldalán nincsenek róla fotók,ezt a felelőtlenséget most korrigáljuk. Kapunk étlapot,ami előrevetiti a várható élményeket! Bámulatos! Csak pizzából -elvégre pizzériában vagyunk - ,,mindössze,, 93 féle van ! ! Az a lemez már régen lejárt,hogy cipőt a cipőboltból,pizzériából (csak)pizzát. Manapság 160 helyen lehet enni(inni) Debrecenben,a belvárosban 50 méterenként,több lábon kell állni. Mig ott vagyunk 3 futár jön megy a rendelésekkel. Maradva az étlapnál,7 féle leves,hal,szárnyas és csirke is van. A globalizáció jegyében nemzetközi ételek is vannak,mi ezért kinai mogyorós csirkét, szirai kebab tálat,és magyar rántott csirkét kérünk! Közben megjön a bableves és a brokkoli krémleves a 17. percben. ez ég jó idő. Ez fontos adat,mert a konyha felkészültségét mutatja. Erőset nem szolgálnak fel,utólag kiderűl nem is kell! Az asztalon nincs füszertartó és a fogpiszkáló-szalvéta kombó is hiányzik,ez utóbbit kapunk az ételhez! Itt is szól a zene,még nem zavaró,átlagban 54 decibelt mérünk! A bableves forró,fűszeres,csülök,kolbász,bab tartalom bőségesen van benne. Ráadásul korrekt fél literes adag,nem 2 deci,amit sok helyen kifogásolok! Idejét nem tudom mikor ettem ilyen kiváló bablevest,meg is kapja a kiváló minősitést. A főétel is érkezik,a szervirozás átlagos,az adag közepes,de a brutális bableves után ez is sok lesz. A hús finom,izletes,kitűnően van megsűtve,jó szint,a köret ehető(steak burgonya) és átlagos(rizs). Evőeszközt nem kapok,de azonnal hoznak. A felszolgáló teszi a dolgát alapjáraton,ha üres a tányér elviszi,a rendelést kihozza,fürgén de nem ,,vendégszerző,, tipus. A desszert átlagos,somlói és gesztenyepüré ,ezzel nagyon nem lehet tévedni. Végül kávéval zárunk,ami átlagosan kis csészében de finom aromával érkezik. Számla jön,13. 140 ft. Több, sörrel,kolával likórökkel,és 3 főétellel,2 levessel,desszertek,3 kávé,ez nagyon barátságos ár. Egy leves ,de milyen leves ! 890 ft,a főétel 1. 750 ft ez nagyon baráti itt a belváros szivében,
ahol ugye a helyet is meg kell fizetni! Étkezési idő 92 perc! Összegzés:
Kellemes meglepetés a Pizza Via! Kiváló étlap,több mint 120 féle étellel,csak pizzából van 93 féle,udvarias és fürge személyzet,nagyon hangulatos tip-top étterem. A levesnek köszönhetően az ételek megkapják a jó minősitést,de a köretekre több figyelmet kell forditani! A desszertek átlagosak. Az étteremhez az asztal felszereltsége is hozzá tartozik. sószóró,fogpiszkáló szalvéta,még gyorsétteremben is alap! A leveseknél egy húsleves beiktatása jó lenne. Jövünk még ide,mert jó hely,bárkinek nyugodt szivvel merem ajánlani. Minősités: ajánlott
Értékelés: 8/10 pont