A Hotel Lycium 2006 augusztusában megnyitott szálloda, amely Debrecen belvárosában található, közvetlenül a főtér és a Nagytemplom szomszédságában, kiválóan megközelíthető mind autóval, mind tömegközlekedéssel.
A szállóból közvetlen átjárási lehetőség biztosított az épületegyüttesben található Kölcsey Konferencia-központba, ahol csoportszolgáltatások széleskörű palettája és magasszintű technikai felszereltség adott különböző konferenciák szervezőinek.
Debrecen belvárosában helyezkedik el. Autónk a mélygarázsban biztonságban van. Különlegesen finom a reggeli és a svédasztalos vacsora. A wellness tényleg a város felett van, jó időben nagyon szép a kilátás. Az úszómedence megfelelő méretű, sportolásra alkalmas. A kondigépek tökéletesen megfelelnek cardio edzésre.
A szauna szeánsz izgalmas volt, a szaunamester jól felkészült. A személyzet minden tagja udvarias, figyelmes volt. Ha ismét Debrecenben járunk, biztos, hogy ugyanide térünk vissza.
Alapvetően tetszett a szállás és az ellátás, a problémám az volt, hogy a szilveszteri bulira bezsúfoltak 400 embert. Olyan sűrűn rakták az asztalokat, hogy nem lehetett köztük közlekedni. Nem beszélve szegény pincérekről, akik hősiesen fogták vissza magukat, pedig én a helyükben már rég a földhöz vágtam volna a tányérokat.
Azt vártam, hogy mikor borítják véletlenül a fejemre az ételt. A menüt pedig egy kicsit túlbonyolították kimondhatatlan nevű ételekkel. Gondoltam, hogy majd a mangalica bécsi kárpótol, de az meg olyan száraz és vékony volt, mint egy cipőtalp. Mellesleg a levesen kívül minden száraz volt. A hétköznapi konyhájuk viszont kimondottan finom volt, nem értem, miért kellett szilveszterre ettől eltérni. . . Még egy megjegyzés: a szobához egy kártyát kaptunk, amit kulcsként és áramforrásként lehetett használni. Ez azzal járt, hogy ha le akart menni valamelyikünk, akkor vagy magával vitte a kártyát, de akkor a fent maradónak nem volt világítás a szobában, vagy nem vitt kártyát, de akkor nem tudott visszatérni a szobához, hogy kopogjon a másiknak, hogy engedje be,mert a lépcsőházi folyosó ajtaját is csak ezzel a kártyával lehetett kinyitni. Jobb híján felhívott a férjem telefonon, hogy menjek ki a folyosóhoz beengedni őt.
A szállás könnyen megközelíthető, közel van a városközpont. Kedves a személyzet, finomak és bőségesek az ételek. A szoba kényelmes és tiszta. A párnák viszont nagyon kemények voltak. A wellness részleg megfelelő, bár a nagy medence lehetne melegebb. Szívesen mennék máskor is!!
Három éjszakát töltöttünk a családommal a hotelben, mely tiszta és szép. A személyzet udvarias és segítőkész. Az ételek fantasztikusak. Változatos és ízletes. A hotel elhelyezkedése a városban nagyon jó, minden érdekes helyszín amit érdemes Debrecenben felkeresni ott van a közelben. Bátran ajánlom mindenkinek!
A szoba tágas és világos! A személyzet nagyon kedves , figyelmes , segítőkész! Az ételek ízletesek a választékban bővelkedő! A jakuzzi nagyon kicsi kényelmetlen és a deréktáji fúvókák nem működnek ez így nem volt teljesen jó! De összességében remek szállodát választ aki a Hotel Lyciumot válassza. Üdvözlettel:Hegedűs Rózsa
Minden tökéletes volt. Két észrevételt szeretnék megosztani. Nekünk furcsa volt, hogy 24-én nagyon korán volt a vacsora, de elfogadtuk, hogy a személyzet is hazaérjen, bár ez kissé meglepő egy ekkora szálloda tekintetében. Több oldalon olvastam, hogy a wellness részleget kicsinek tartják a vendéget.
Meglátásom szerint ezzel semmi gond, az emberek hozzáállása a probléma. (Pléd az ágyon és egy órát ülök a jakuzziban nem törődve a másikkal szaunába ki-be mászkálás) Javaslatunk egy fürdő mester aki ezt koordinálhatná. Mindent egybe véve mi nagyon kellemes karácsonyt töltöttünk a szállodába, és kiemelném az ételek színvonalát! Köszönjük.
Egy 4 csillagos helytől úgygondolom elvárható, hogy ne egy ócska zuhanyfüggönnyel legyen felszerelve a zuhanyzója ami állandóan az emberre tapad. Az elsö emeleti folyosón minden nap wc szag volt de a szobában nem lehetett érezni. A tv menüje borzasztó! Viszont.
Az ételek mennyeiek voltak a személyzet aranyos a hotel jó helyen van és a 11hónapos kislányomnak is minden igényét(babakád, babaágy) készséggel kielégítették. Összességében jó volt és szívesen visszamennénk. Lehet vissza is fogunk.
A Hotel a város szívében található, a főbb nevezetességek mind néhány percnyi-tízpercnyi sétával elérhetők. A franciaablakos szoba, a tetőtéri wellness és az ínycsiklandó fogásokat felvonultató étterem mind garantálta a felhőtlen kikapcsolódást. Köszönet érte! Visszajövünk...
Debrecen másik szállodájába volt foglalásunk, de a személyzet modora és a szoba minősége miatt mást kellet keresnünk. Itt a Lyciumban nagyok kedvesen, segítőkészen fogadtak bennünket annak ellenére, hogy csak az utcáról "beesve" kértünk 3 éjszakás szállást, ellátással. A szoba kényelmes és kellemes volt.
A svédasztalos vacsora az első este csak elfogadható volt, de lehet h egy mogorvabb személyzet miatt, továbbá akkor derült ki szamomra h még a vízért is külön fizetni kellett. De a többi nap teljesen jól telt, amikor nem svédasztalos vacsoránk volt, akkor parádés ételeket készítettek. Összességében ajanlom másoknak is.