A Dobogókőn található Platán Panzió kényelmes szobákkal és apartmanokkal vár mindenkit, aki jó levegőre és nyugodt pihenésre vágyik. A környéken számos turistaút csábítja barangolásra az arra járókat, és a kilátóból a környező csodaszép tájban is kedvére gyönyörködhet bárki.
A rengeteg virág és az üstházak az útszélén felkeltették a kiváncsiságunkat és betértünk a dobogókői Platán Étterembe. Kedves tulajdonos fogadott, az 5 fajta menüből választottunk kettőt. Nagyon finom, sűrű ragulevest és babgulyást. A második, brassói és zöldségesharcsa volt rizzsel.
Két éve jártam itt, akkor vettem ajándékul 4 éjt, amit nem tudott a megajándékozott felhasználni. Helyette négyen töltöttünk itt 2 éjszakát, ami teljes megelégedésünkre szolgált. A felújítás komoly minőségi ugrást jelent, a hajdani puritán fürdőszoba teljesen modern lett, új nyílászárók , gyönyörű függönyök, príma világítás, megújult étterem.
Egyedül a székek lehetnének kényelmesebbek, valamint kár volt lecserélni az éjjeliszekrényt egy kicsi polcra. Mivel esztergomi fürdőbelépő is szerepelt a csomagban, s az felújítás miatt zárva, helyette főétkezést kaptunk. A reggeli bőséges, a vacsora szintúgy, étlapról választhattunk. Köszönjük a rugalmas hozzáállást, szép élményekkel távoztunk.
Nagyszerű 3 napról számolhatok be. Igaz, hogy ködös délután érkeztünk a szállásra, de ez nem vette el a kedvünket. Kényelmes szobákat kaptunk. Pár éve jártam itt a férjemmel, most meglepetéssel tapasztaltuk, hogy a belső felújításokkal milyen kedvezően alakították újjá a lakórészeket és az ebédlőt.
A fürdőszoba praktikus, a formatervezése nagyon elegáns. A fekhely kényelmes, a bútorzat praktikus. Bőséges és finom volt a reggeli, a kiválasztott ebéd. Rugalmas és előzékeny kiszolgálásban volt részünk. Napfényes, kellemes sétákat tettünk. Minden téren elégedettek voltunk. Élményekben gazdagon utaztunk haza.
2020-ban vásároltam egy kupont, 3nap 2éjszaka félpanzióval, egy gyertyafényes vacsorával és egész napos fürdőbelépővel az esztergomi fürdőbe. Sajnos a pandémia miatt sem tavasszal, sem az őszre halasztott időpontban nem tudtuk igénybe venni a bezárás miatt. Néhány nappal ezelőtt(mivel van igazolványunk) felhívtam a panziót, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy a kuponom jun.
15-ig érvényes, de 5000. ft-ot rá kell fizetni. Ezt elfogadtam. Az időpont foglalásánál már egészen más volt a feltétel. 14 ezer ft. befizetése + 1500ft/nap parkolási díj. A vacsora és a furdőjegy viszont nem jár, csupán 2 reggeli. Többször voltunk már itt, de soha többé nem megyünk. Úgy látszik, hogy a bezárás miatti veszteséget teljes mértékben a vendégekkel kívánják kompenzálni. Ez számomra hatalmas csalódás, ezért nem tudom ajánlani senkinek sem.
Az előzetes értékelések ellenére ,s mivel nem vártam luxust, elégedetten távoztunk 3 nap után. A személyzet udvarias, segítőkész volt, pl. érkezéskor másik szobát kaptunk, miután a falhoz tolt franciaágy miatt szóltam, hogy korunk miatt nem megfelelő. A szoba hangulatos bútorzattal, laptévével, kényelmes fekhellyel, s JÓ!
világítással kellemes volt, egyedül a nagypárna nem . A fürdőszoba színvonala nem illik a panzió besorolásához, de hamarosan felújítják. A reggelinél a bőségtál és a kontinentális reggeli megfelelő, de a harmadik lehetőség, a rántotta szegényes és kevés. Az ebédre rendelt halászlé átlagos volt. A panzió környezete sajnos nagyon rendezetlen, elhanyagolt, szemetes, kár , hogy rontja az összképet.
Kupont vettem az ősszel mai nap honlapján. Jónak tünt az ajánlat. No hát abból semmi nem volt igaz. Amikor szóvá tettük a kedvezmények hiányát azt mondták megtévesztő volt az ajánlat, és megmagyarázták hogy az ajándékok ami vastag betűvel ki volt írva nem jár csak ha veszel még egy napot 9900+5000ft utószezoni felárért aztán kiderült hogy az sem jár, .
Viszont a szervízdíj 10% . A szoba a tetőtérbe egy kis lyuk ketten alig fértünk el, a 30 lépcsőről nem is beszélve, piszkos elavult az egész Az ebéd kevés és az ara drágább mint a hegytetőn. Sorolhatnám. Egyetlen ember volt az idősebb pincér aki rendes volt és nem akart lenyúlni minket. Soha többet nem megyek ebbe a panzióba. Ár -érték arányban szörnyű. A kupon árnak a dupláját fizettük egy lepusztult szállásért. Senkinek nem ajánlom.
Összességében nyugodt, csak pihenésre alkalmas hely. A tisztaságra jobban is lehetne figyelni. A fürdőszobában nincs, illetve felvizezett kézmosó, zavaróak a kutyák is, nem feltétlenül kellene az étterem környékére vinni, ill. itt tartani őket. A környék szép, a kilátókról a panoráma gyönyörű. Sok a kiránduló hely, de sajnos sok a környéken a szemét is.
Februárban jöttünk ide, mert máshol nem volt hely már. Nagyon kènyelmetlen az ágy, az egyik párna konkrètan egy kitömött, vaskos díszpárna szerűsèg, amit maximum a hátad mögè tudsz tenni tv-nèzès közben. A fürdőben padlószőnyeg? Nem volt szappan sem, csak egy üres flakon. A zuhanyrózsa össze-vissza spriccel.
Rèmesek a csapok, nehèz beállítani a hőmèrsèkletet. Vèkonyak a falak, áthallatszik minden, főleg a folyosóról. Egyetlen pozitívum, hogy nagyon finomak voltak az ètelek, de azok is elèg drágák voltak az átlaghoz ès a mennyisèghez kèpest. Írtam nekik első este egy e-mailt, hogy mi a wifi kód, kèt nappal kèsőbb sem írtam vissza. A fűtès rendben volt. Van kábel tv.