Kiváló 2017. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. augusztus 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tavaly tavasszal véletlenül tévedtünk be a helyre, hiszen Nagyvázsonyból a szállásunk felé tartva, direkt Dörgicsén keresztül utaztunk. Házi készítésű kecskesajtot árultak, hát megálltunk. Akkor derült ki, hogy itt nem csak sajt, de bor és páinka is van, hiszen családi pincészet üzemel. A kedves házigazda hölgytől megtudtuk azt is, hogy nyáron az étteremrész is megnyitja kapuit. Augusztusban, mivel a közelben kempingeztünk, fel is kerekedtünk, s ott ebédeltünk. Nincs állandó étlap. A szakács abból készít fogást, amit azap a piacon, frissen lehet kapni. Az ételek finomak, a bor karcos, a pálinka erős, a desszert krémesen hűs volt. A délutáni nap fényében azt éreztük, itt Dörgicsén szívesen megöregednénk ... s lenne hova meghívni ebédre a vendégeinket is.
A Pántlika pincészet étterme nincs igazán benne a köztudatban, holott teljesítménye erre predesztinálná. Ugyanez igaz a borokra is, melyek sokkal ismertebbek ugyanaz étteremnél, de messze jobbak, mint amennyire híresek. Főleg mióta a borász végzettséggel rendelkező új birtokigazgató, Ferencz...
A dörgicsei Levendula farm és a romtemplomok meglátogatása után kerestünk helyben egy jó éttermet. Megtaláltuk. Már a környezet is magával ragadó volt, a maga olaszos-franciás udvarház jellegével. Az étlap csak pár ételt tartalmaz, de mindenki talál fogára valót. Az ételek minősége és...