Ezt a hidat Dörgicse határban, pontosabban Kisdörgicse és Felsődörgicse között úgy hívják, hogy barokk kőhíd. Egyesek szerint viszont a római korból származik. De mindenképpen műemlék. Mindegy is az, mert most már úgy tűnik nyugdíjban van, és nem is járnak át rajta, csak az ilyen fura alakok, mint én, akik szeretnek kirándulni, na, azok találják meg az út mentén, és lemennek a vízmosásba, hogy egy kicsit elmerüljenek a letűnt korok kezemunkájában.
Mellette van közvetlenül a korszerű út is, amin autók száguldoznak és nem régi hintók, az új út alatt persze betonhengeres áteresz van, így az már nem számít hídnak. De a régit azért nézd meg, közvetlen összehasonlítás, és csak gyarapodsz vele. Kis pihenő is akad mellette, leülni a szép tájba, piknikezni, autót is pihentetni. . .