Jól jönnek néha a főutak melletti pékségek. Sokkal jobb áron lehet jobb minőségű, útközben is elfogyasztható reggelit vagy ebédhelyettesítő-ebédelodázó akármit kapni, mint a benzinkutaknál. A nemrégiben Esztergomból a Duna mentén utaztunk Budapest felé, s ötletszerűen megálltunk Dunabogdányban mondván, hogy ehetnénk valamit.
Tartanak mindenféle klasszikus péksüteményt, igen baráti áron (pl. virslis levelest 200 ft-ért, pizzás tekercset, pizzás csigát 250-ért, hasonló árfekvésben rétesek, táskák stb), egyik jobban kellette a magát a másiknál, végül egy pizzaszelet mellett döntöttem, miután megkérdeztem, hogy mi az, ami még meleg. Korrekt fősodratú, a magyar ízlés számára készített vastag tésztájú pizza volt, egyszerű feltétekkel. A célnak megfelelt, 300 forintot abszolút megért.