A Ráckevei-Duna bal partján, a Pesti-síkságon fekszik a budapesti agglomerációban. Innen indul a DunaTisza-csatorna. A terület már a bronzkor óta lakott. A római korban egy kereskedelmi út vezetett át a térségen. Nevezetességei: "Granárium" épülete, katolikus templom, Nepomuki Szent János szobor, Kálvária-kápolna, Turul-szobor.
A feleségemmel ebédeltünk itt 2024. szeptember egyik borús, esős szombatján. Kultúrált hely, kedves előzékeny kiszolgálás. Finom ételek. Levest és főételt fogyasztottunk. A desszertnek nem maradt hely. Majd legközelebb :). Kellemes étterem hangulat.
Rosz figyeelmetlen eladok, pofátlan tölcsér árak, nem azt kapod amit kérsz, zavarodban el ejted persze ki fizetetik aztis. ki dobtuk az egészet én senkinek nem ajálom a kávézot.
A dunaharasztiban a KFC-vel szemben működő török Kebab houseban helyben készítik a falafelt, ez látszik a formázásán, de nem volt nagyon megnyerő szemre. Így aztán ejtettem az első ötletet, mármint a falafelrendelés ideáját. Pitában nem adtak kebabot, csak tortillában, ezt egyébként nem bántam....