Régóta járunk a Szigetközbe és szeretünk új tájakat felfedezni, az idén Dunakilitire esett a választásunk, mert sok jót olvastunk a Villa Hedi-ről. Először a pozitív dolgokat mondanám el: a villa egy nagyon szép kertben épült, a kert gondozott, szép, a szobát átlagosnak mondanám csak.
A vendéglátók barátságosak, a kutyusuk szintén, de azt sajnos nem tudtuk ( a véleményekből nem derült ki, )hogy az úttest túloldalán van a Dunakiliti konzervgyár, ami csukott ablak mellett is nagyon zajos. Konkrétan már hajnali 5 óra után elkezdődik,5-10 másodpercenként az autók zaja megállás nélkül , a dolgozók jönnek a reggeli műszakba. De nemcsak autók, hanem kamionok is, vegyesen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az út (a Gyümölcsös utca) nem aszfaltozott, hanem beton kockákkal van lerakva, ami még jobban dübörög. És ez egész nap így megy, este 10 után meg indul haza a délutános műszak. . . . A háziakat nem zavarja ,nyilván ők megszokták, de mi csendre és nyugalomra vágytunk.
A panzió kertje csodaszép, nagyon kellemes, idilli a környezet. Maximálisan figyelembe vették, hogy kutyával érkezünk, földszinti, kis kerttel rendelkező szobát kaptunk. Egyetlen negatívum, hogy nyitott ablaknál a közelben lévő gyár zaja nagyon behallatszott. Mindezt feledtette, hogy a vendéglátók nagyon kedvesek, figyelmesek, segítőkészek, mosolygósak.
A reggeli is nagyon finom és bőséges volt. Néhány nap alatt bejártuk a környéket,mely talán kerékpáros kirándulásokra ideálisabb, mint gyalogososan. Összességében jól éreztük magunkat és az a kert tényleg páratlan :-).
Már 2 éve is voltunk is 2x, idén is sikerült újra eljutunk és most az újonnan épített faházakba töltöttünk 3 napot. Nagyon igényesek, minden megvolt, ami a pihenéshez kellett. Csodálatosan szép a környezet és a Házigazdák is nagyon kedvesek, vendégszeretők, bátran fordulhattunk Hozzájuk. A környéken sok a kirándulási lehetőség. Feltöltődve jöttünk haza, de biztosan megyünk még.
Idén kétszer is megszálltunk Dunakilitin ,a Villa Hediben. Mindkétszer sikerült jót pihennünk. A vendéglátók kedvesek és udvariasak. Minden kérésünket és kívánságunkat teljesítették! Nagyon szép és tiszta a panzió,de maga a környezet-tehát a kültér- is igen rendezett. Szép ,gondozott hatalmas kert, tele szebbnél-szebb virágokkal.
A szobák berendezése is otthonos, valahogy van a helynek egy fajta bája, tényleg olyan ,mintha otthon lennél. :-)Szívesen ajánlom a helyet azoknak,akik erre tervezik utazásukat,ide ár/érték arányban érdemes belátogatni!
A Hedi Panzió elhelyezkedése nagyon jó, kiváló kiindulópont hosszabb kerékpáros túrákhoz akár a Szigetközben, akár Pozsony felé. A panzió kertje hatalmas, nyugalmas és csodaszép. A szobák tágasak, tiszták. A személyzet készséges, kedves, figyelmes. A reggeli bőséges és finom.
Ami esetleg hasznos lenne, ha lenne a panzióban vacsorázási lehetőség is, mivel a környéken nem igazán vannak este nyitva vendéglátók.