Átlagos 2013. februárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2014. február 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mivel sógornőm dunaújvárosi, meg-megfordulunk ehelyt, s így nem meglepő, hogy a város fontosabb vendéglőit is sorba vesszük. A Dunagyöngye az egyik „old school” hely, klopfolják a szűzérmét, túlsütik a lazacot, a süllőt sűrűn irdalják és bő olajban sütik ki. Mindez elég brutálisan hangzik. Mindazonáltal van forgalmuk s így nem futottunk bele állott, hűtőízű ételbe s ugye inkább jó alapanyag rosszul elkészítve, mint rossz alapanyag jól elkészítve, persze ez sincs mindig így, mert azért lehet valamit nagyon elrontani. Itt nem rontják el nagyon. Minden esetre a szaftos, nemes süllőt irdalni és keszegmód ropogósra sütni olyan, mint Kopár Cuvéebe kólát önteni. Vagy átsütni a bélszínt. Más részről a roston sütés legyen roston sütés parázson vagy elektromos sütőn, netán rostlapon (micsoda önellentmondás, de nincs mit tenni, így hívja a szakma, beleértve a vendéglőknek dolgozó infrastruktúra-árusokat) és nem mélysütés bő olajban, mint annyi helyen, többek között itt is.
Tegnap Dunaújvárosban nosztalgia kirándulást tettünk. 13:15-kor ebédidőben lementünk a DUNAGYÖNGYE halászcsárdába. Mi tudatlan vidékiek.( Budapest,Üröm) Nem tudtuk, hogy ide csak helyfoglalással lehet bejutni. Na, az ott álló vendéglátós "uraktól" azonnal megkaptuk az eligazitást. Nem az a baj,...
Hétfőn nyitva tartó éttermet kerestünk a környéken, ezt találtuk a neten. A halételek finomak, jók voltak, a harcsapaprikás túroscsuszával a pincér szerint bőséges adag, szerintünk közepes volt. És a meglepetések. Az étlapon "persze nem vettem észre a 12 százalék felszolgálói díjat, így a...
Rácalmási kirándulás után itt ebédeltünk, és egyáltalán nem bántuk meg a választásunkat. Könnyen megtaláltuk az éttermet, bár egyáltalán nem vagyunk ismerősek Dunaújvárosban. Ifjúsági sziget, a környéken retró, lepattant épületek, Duna-part, csendes, nyugis környezet. A halászcsárda meglepően...