2008. június 4-én avatták fel a Trianoni Emlékparkot, melynek egy fából faragott székely kapu a bejárata, az emlékmű 4 m magas harangláb. A harangláb körül rézedényekben került elhelyezésre 64 vármegye földjének 1-1 darabja. A parkban elhelyezett kopjafák Ady Endre, Kölcsey Ferenc, Felföldi Bertalan, Kossuth Lajos, gr.
Esterházy János, Wass Albert iránti tiszteletet fejezik ki.
Dunavarsányban nem vacakoltak egy útszélre szúrt kopjafával, egy egész parkot szenteltek az országdarabolás eszméjének. Pihenőpark is, vannak padok, bár, amolyan faluszéle-hely, nem tudom, hol lehet ott megállni vagy milyen messze van mindentől. De egy szép. , gondozott park, az biztos. Messziről, azután, ami benne van, az egymás hegyén-hátán.
Hogy két irodalmár közé hogy kerül a khmmm. . . vitatott szerepű lovastengerész szimbolikus sírja vagy mije, hát, ez már ízlés kérdése. Van harangláb, lehet panaszosan harangot kongatni, miközben csattog a győzedelmes/vesztes (nem kívánt törlendő) trikolor.