bookon elérhető. Már akinek van. Jelezzük a kommunikációs hibát. Óvatosságböl - most már mindig -asztalt foglalunk és pontosan érkezünk 13. 00-ra. Azonnal étlapot kapunk,emberünk rögtön felveszi az italrendelést is,ezután szétnézünk. A csárda megújult,letisztultabb lett a belső forma. Eltüntek a hagymakoszorúk és a petróleumlámpák. Az étlap is megújúlt,és pozitivan. Levesből 10,ismétlem TÍZ féle levesből lehet választani. Nem is tudok most példát mondani hol láttam legutóbb ennyiféle levest étlapon. Fél ház van,de egyre többen jönnek,ebédidő van. . Leveseink 13,24-kor érkeznek meg kb. 12 percre a rendeléstől. Focinyelven szólva ez kapufa,de a kipattanót már gólra váltja a személyzet. Na,az van,hogy rákérdezek szokás szerint mennyi a leves űrtartalma. Emberünk szerint 3-3,5 deci? Jó,akkor kérek dupla adagot,mert az Újházi tyúkhúsleves a kedvencem,és kérek zöld erős paprikát is. Megérkezik a leves kis piros lábaskában társamnak szitén ugyanez a lábaskában. Jelzem a zöld erős paprikát elfelejtette,azonnal hozza. A leves kb. fél liter. Egy perc múlva megjelenik emberünk,hoz egy tál! ! levest,jelzi,hogy ''kommunikációs hiba van ismét'' mert én dupla adagot kértem,ezért hozott egy tállal. Legalább egy liter! Lásd fotók. . A leves a szezon királya ! . Nem is emlékszem hol ettem utoljára ilyen jó levest ! . A kanál megáll benne,több benne a hús mint a zöldség,tele van tartalommal,forró és ízletes! Család szerint el kell csomagoltatni a maradék levest. Szerintem meg jell enni,így benyomom a 3 adag Újházi húslevest. Kiváló! A főételek érkeznek dekorativ tálalásban 13,58-kor. Közben zajszintet mérünk,átlag 51 decibel,a zenével együtt,nem zavaró. A főétel emberes adag,a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell 4, azaz 4 szelet hús! Ezért is szeretem a csárdákat,mert azokban általában nem spórolnak az adagokon,mint a flancos belvárosi helyeken. A köretekkel nincs gond,a sült krumpli ehető,a rízs rendben. A hús jól van megsűtve,nem rágós,kellően puha és ízletes. Elég nehezen nyomom le a végét,3 leves után de sikerült. . Desszertet nem kérünk,nem férne belénk,de kávét igen. Én óvatosságból egy dupla espressot. Átfut az agyamon ha ez is jó lesz, akkor érik a kiváló értékelés. Sikerült
beletrafálnom! A kávé a kedvenc márkám,
Piazza d'oro! Otthon csak ezt fogyasztom. Kiváló kávé,pontosan olyan erős és aromás ahogy szeretem. Számla jön,19,810 ft,
3 főre italokkal nagyon barátságos összeg. A két lyoni libamáj 8,300 ft,az én cordon bleu-m 2,350 ft köretekkel együtt! A kiváló kávé 320 ft. A harcsa halászlé 1,950 ft . Na. Itthon szoktam megnézni a számlát,és vettem észre,hogy a 4,5 adag levesre 3 adagot számitottak fel. A 3 sörből csak a Heinekent számlázták,a 2 búzasört és a 4 kólából kettőt nem! Szerencsére bőséges borravalót adtunk,igy nem kárositottuk meg a csárdát. Távozunk 14,37-kor,étkezési idő 90 perc. . Összegzés:
Hát kellemes meglepetés volt a Nádas csárda,főleg azok után,hogy legutóbb be sem jutottunk. . Kissé feledékeny,de jóindulatu segitőkész személyzet,viszonylag fürge konyha. Tisztasággal semmi gond,hangulatos hely,ár+érték arány szerintem kiváló! Kötekedni mindenhol lehet,
de mivel (hús)levesfüggő vagyok,a gyomrom feszülésével egyenes arányban lágyul meg a szivem. Étterembe enni és jóllakni járunk,ez itt maximálisan megvalósult. A tál leves kedves gesztus volt,csak egy adagot számoltak rá. A levesre adok egy jutalompontot. Ezuttal bíztatásként felfelé pontozok. Minősités:
különösen ajánlott
Értékelés: 10/10 pont