Idén februárban egy nagyobb társasággal ismét ellátogatunk az 1552 nevű étterembe. Ettünk intenzív ízű, jól sikerült egries húslevest, talán egy cseppet vissza lehetett volna fogni a sót a szép színű, koncentrált lében. Az erdei gombás, savanyúkáposztás füstölt tejfelhabos muflonleves a műfaj erős képviselőjének bizonyult, ízre, állagra, tálalásra egyaránt megnyert minket.
A pácolt hagymákkal, fürj tojással tálalt marhatatár ízletes, a mellé adott pirítós lehetne meggyőzőbb. A csicseriborsó-csipsszel, fekete kalamata morzsával és mikro-zöldekkel tálalt céklás humusz ízletes volt, hiba viszont, hogy az étlap ígéretével szemben nem naan kenyeret adtak mellé, hanem készterméknek tűnő görög pitát. A bajor káposztával, kemencés burgonyával és pecsenyemártással tálalt csülök ízletes, élvezetes. A kenyérpudinggal, grillezett répával, tejfölhabbal és mustárkaviárral körített vadas nyúlcomb kiemelkedő tányér, az egyik legjobb nyúlfogás, amit valaha kóstoltam. A kiszolgálás udvarias, szakszerű volt. Az Asahi multicég termékei mellett (Dreher, Pilsner Urquell, Kozel stb. ) tartanak Tiltott Csíki Sört is. A habzó tételeket ide számolva közel harminc, zömmel egri, minőségi bort kínálnak, kivételt csak a pezsgők képeznek. A nemes nedűk felét decire is kimérik. Pálinkáikat a Márton és lányai, valamint a Panyolai főzde termékei közül válogatták, az import töményitalok kevéssé érdekesek.
Másfél óra alatt érkeztek meg az ételek, az étlap egy összefogott jegyzet kb. Az árak a minőségi éttermet tükrözi, de az ételek agyon flancolt nevekkel, de volt ami ehetetlen volt - csirkemell édesburgonya pürével: száraz megrághatatlan íztelen csirke, s az édesburgonya inkább szósz volt mint püré. Hamburger se volt jó nagy csalódás volt az idilli környezetben.
Többször volt szerencsém vacsoráznom az étteremben. Legtöbbször családdal. Gyerekek is tudtak választani nekik való ételt. Ízletes ételek, különleges ízek. A desszert mennyisége csökkent az utóbbi időben- ezt sajnálattal vettük észre. így ez nem érte meg az árát. Különtermében nagyobb családi vagy céges rendezvényt lehet tartani- szeparáltan.
A hely szép és hangulatos csak a kiszolgalas pocsék.Pincérek közötti szervezetség 0.5 perc után úgy kellett a kiszolgaló személyzetnek szólni hogy,szeretnénk valamit rendelni.
Az étterem a várban van, barátnőmmel felmentünk a Szép Bástyához, ahonnan az egész várost látni lehet. Bár a foglalásnál 20 perccel hamarabb érkeztünk, kedvesen fogadtak, maga az étterem igényesen kialakított belső terű. A vacsoránk alatt a Cafe Del Mare szólt, ami történetesen mindkettőnk kedvence.
A felszolgáló udvarias, szolgálatkész volt, és ösztönösen ráérzett mindkettőnk borízlésére (rozé, ill. Thummererék Vili Papája). Kedvesem isteni grillezett gomolyát evett, én pedig egy 'rare' szürkemarha steak-et, egy csodálatos tálon, amin pl. lila répa chips is volt. Elképesztően ízletes és épp jól volt átsütve! Azt mondták, pár nap múlva új étlapjuk lesz, és mivel Angus marha is szerepel rajta, december elejére be is foglaltuk magunkat. A vacsora végén kértünk egy-egy capuccino-t, a pincér javaslatára kedvesem mandulás, én sütőtökös ízesítéssel - eszméletlen finom volt! Csodálatos randi egy mesés nővel, romantikus hangulatban, tökéletes ételekkel és káprázatos italokkal!
A vadraguleves tökéletes, a bécsi szelet hatalmas, nagyon finom panírban sütve, a somlói valami isteni. A gyümölcsleves állagra, ízre, külsőre, belsőre egy külön élmény. A kiszolgálás első osztályú, kedves, udvarias, figyelmes.
Az Egri várban lévő étteremben nagyon jó gasztronómiai élményeket élhettünk át. Megérkezvén megnéztük a benti helyiség mennyivel hűvösebb a kinti időnél, mivel semennyivel így inkább kinti asztalt választottunk. A teraszon a padló picit bemozdulós amikor rálépnek, de kis idő után megszokja az ember.
Udvarias kiszolgálás állandó érdeklődés az ételekről, a vendég érzi, hogy foglalkoznak vele. Nagyon gyönyörű, igényesen kidíszített ételek. Gyors kiszolgálás és nagyon finom ételek. Az árak elég magasak de megvan hozzá a színvonal.
A vár belső udvarán van az étterem, ami praktikus egy várlátogatás alkalmával. Az étterem hangulatában tökéletesen illik ebbe a környezetbe. Az ételek ízre és küllemre is színvonalasak, a kiszolgálás tökéletes. Péntek este voltunk, élő zene volt. Jól éreztük magunkat.
Az Egri várban sétálva láttuk meg ezt az éttermet. Rendkívül udvarias személyzet fogadott bennünket, a teraszon ülve pedig páratlan miliőben volt részünk, hiszen az Egri vár Püspöki Palotáját és az ódon várfalakat csodálhattuk. Mivel látogatásunk alatt pont a Végvári Vigasságok várjáték volt, olyan érzésünk volt, mintha egy időutazáson vettünk volna részt.