A Belvárosi borozó jó nagy betűkkel hirdeti, hogy Simon József borait mérik ki. Ez elég volt ahhoz, hogy bemenjek. Simon Jóska a legjobb egri borászok egyike, aki emberileg is akkora lélek, amilyet nagyon keveset ismertem meg közel félévszázados életemben. S ahol az ő borait kimérik s ezt hirdetik, ott valamit kell fogyasztani.
Mondtam is mindezt a csaposnak, aki megértően bólogatott. Azt is elmondtam, hogy sajnos autóval vagyok, így aztán egy sört vásároltam palackban, amit hazaérkezve ittam meg. A borválaszték korrekt, a pálinkák között is lett volna, amit válasszak, sörben sajnos nem erősek, de annyi baj legyen. Ha annyi százasom lenne (szerény vagyok) ahány korsó nagyipari sör gurult le a torkomon, tán házat is vehetnék belőle. Szóval törekszünk a kézműves sörök fogyasztására de egyéb híján megisszuk a nagyiparit is. Jó kis hely a belvárosi borozó, ha tehetem, legközelebb majd helyben iszom meg valamit. Jóskától.