Egy Cortadoval indult ki minden.
Tulajdonképpen ezt a helyet is azért csináltuk meg - két barát: Ádám és Frigyes – mert beleszerettünk a Cortadóba.
Elmesélem a sztorit, hogy megértsd miért Cortado!
Lassan öt éve, hogy elindítottunk a családdal egy másik kávézót.
Akkor még nem értettünk a kávéhoz, csak a helyzet hozta úgy, hogy csinálni kell. Egy másik üzlet részeként.
Frigyes vagyok, elvetemült kávéfüggő.
Már egy ideje csináltuk a másik kávézót, mikor úgy döntöttünk meg kellene tanulni a kávés szakmát. Kerestük a legjobb barista iskolát. Sokat keresgélve választottuk Molnár Attila örökös Barista Magyarbajnok Tamp Lab-ját, ami a híres Tamp & Pull kávézóban működött.
Ekkor még nem sok fogalmunk volt az újhullámos kávékról, szerettük volna megkóstolni miben más. Egy kora nyári este, Pesti utunkról hazafelé beugrottunk a „kis Tampiba” (Attila első kávézója). Tanakodtunk, hogy mit igyunk, mikor a barista a Cortadot ajánlotta. Mi az a Cortado? Espresso alapon ugyanannyi krémes tej. Beleszerettünk.
Elvégeztük a tanfolyamot – ami a sok tanulás mellett hatalmas élmény volt. Egy igazi kávés ikontól Pálvölgyi Krisztiántól tanulhattunk, aki ma már a Mantra Specialty Coffee Minibart üzemelteti.
Később, a tanfolyam után egy nap Ádám barátom betért hozzánk, és én – talán nem véletlenül – egy Cortadoval leptem meg. Telitalálat nála is!
Eztán annyiszor mondta, hogy csináljunk egy közös kávézót, hogy kezdtem elhinni, tényleg akarja.
Mit szeretnénk a Cortadoban?
Gasztro élményt adni a vendégeknek. Nem egyszerűen csak azt akarjuk, hogy jóllakj nálunk. A nálunk töltött időddel szeretnénk egy kis boldogságot csempészni a mindennapjaidba. Egy tökéletes kávé, egy kényeztető koktél, egy finom étel, egy jó bor, pár kedves szó. . .