Amikor sepsiszentgyörgyi barátaimat Egerben kalauzoltam idén februárban, igyekeztem olyan helyekre menni, ahol magam sem jártam még. Voltak viszont olyan célpontok is, melyeket feltétlenül útba akartam ejteni. Ezek közé tartozik a Demeter borbár is a Szépasszonyvölgyben, mely legutóbbi látogatásom óta nem sokat változott.
Az árak legfeljebb, de azok továbbra is barátiak. Jómagam egy deci Egri Csillagot ittam, a többiek mindenfélét, kóstoltunk egymástól is, mindenki meg volt elégedve a minőséggel. Külön érdekesség, hogy tartanak remek cseh sört még csapolva is. Csillagos ötös.
Örömmel vettem a hírt évekkel ezelőtt, hogy Demeter Csaba pincét nyitott a Szépasszonyvölgyben. A beltér hangulatos, miként Hamvas Béla is írta, pincében bort kóstolni a legjobb, a helyszínválasztás szempontjából. A terasz kellemes, valójában itt minden teraszról gyönyörű a kilátás. Hanga cuvéet ittam, párom rosét. Az árak reálisak. Remek élmény volt. Csillagos ötös.
Hűvős őszi délután pincetúránk első állomásaként egyedüli vendégként ültünk le a teraszon. Az ablakon át láttuk, ahogy a felszolgáló a benti térben pakolászik. Ő is látott minket, de ez nem zavarta "fontos" munkájában. Bementem rendelni. A rendelés leadása után további több perc dobozpakolás, majd láttuk, hogy végre elkezdi kimérni az italokat. A rendelt bor nem volt rossz, de nme volt kedvünk újabb kört rendelni.