Szombat délután találomra a belvárosi Görög kávézót választottuk egy beszélgetésre. . A kávézó igen kis létszámot tud fogadni, a feljárat az emeletre egy csiga lépcsőn ami nem igazán jó. . Már a régi bútoriakat is megfogta az idő, szerintem egy felújítás ráférne a kávézóra is. Rendelés - l majd lent is kell fizetni, .
Egy kávéra tértünk be párommal, szűkös a hely kialakítása, a kapható ételek italok átlagosak, akkor abban a pillanatban számunkra ez is tökéletesen megfelelt. Túl sokat nem tudok mondani a helyről, mert 2 kávén kívül nem rendeltünk semmi mást. Rajtunk kívül az alsó részen még egy gyermekes család volt ők valamilyen gyümölcsturmixot kérhettek.
De bőszen iszogatták és úgy tűnt élvezik is az ízét. Nem hiszem, hogy betérünk újra ide a közel jövőben. Bár kihangsúlyozom semmi kivetnivalót az ottlétünk alatt nem találtunk.
A város legócskább kocsmája.. koszos büdös lehúzós hely. Legolcsóbb gagyi tesco gazdaságos meg még kitudja milyen vacak termékeket árulnak csillagászati áron. Fagyit ne vegyél,mert kétes a hűtése,ráadásul bele is nyalnak,ha lefújja a szél a tölcsért felveszik a földről lefújogatják és visszateszik.
A kávézó, mint cukrászda is hirdeti magát, de a sütik szárazak, borzasztóak voltak. A forró csoki finom volt, jó sok teljszínhabbal, a kávé is kitűnő. Az ár-érték arány nem jó, a minőséghez képest drága volt. A központtól jól elérhető helyen van. Fel lehet menni a felső emeletre egy csigalépcsőn, odafent hangulatos rész fogadja a vendégeket, lehet olvasni. A személyzet kedves volt, gyors kiszolgálással.
Eger legszebb sétáló utcájában, a Dobó teret a Várral összekötő Dobó István utcában fekszik az otthonos szedett-vedettséggel jellemezhető Görög kávézó. A sör műfajban sajnos az ultrakommersz Heineken vonalat nyomják. Rabóczky borokat tartanak, meglepő, de nem hallottam erről a pincészetről, ami persze semmit nem jelent a borok minőségét illetően.
Pintér pálinkáik vannak, ők sem túl ismertek, de már ittam tőlük ezt-azt. Kínálnak zöld kávékészítményeket is megvételre. Mivel vezettem, szörpöt ittam, annál is inkább, hogy a Méhes mézes szörpökből tartanak jó párat, én bodzát kértem. A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak.